Andrei Gerea (ALDE): „Poziția de valet a domnului Cioloș face rău României!”

Dacian Cioloș a devenit un purtător de cuvânt al Bruxelles-ului în ceea ce privește relația cu statul român”, spune Andrei Gerea, vicepreşedintele ALDE, într-un Comunicat remis redacţiei noastre. Gerea reacţionează astfel la atacurile din ultima vreme ale lui Dacian Cioloş la adresa lui Tăriceanu, după ce preşedintele Senatului a declarat că nu este de acord cu o Europă în două viteze.

Gerea îi reaminteşte lui Cioloş că anul trecut, mai precis pe 10 iunie, la Paris, susţinea exact ce contrazice acum! Iată textul integral al Comunicatului său:

Poziția de valet a domnului Cioloș, al unora de la Bruxelles, probabil este mulțumitoare pentru el, dar ea face rău României!

Observ că domnul Dacian Cioloș a devenit un purtător de cuvânt al Bruxelles-ului în ceea ce privește relația cu statul român, iar din disperarea de a-și menține vizibilitatea publică apelează la tot felul de atacuri la adresa lui Călin Popescu-Tăriceanu. Poziția de valet a domnului Cioloș, care se înscrie în categoria celor care susțin Europa cu două viteze la Bruxelles, probabil că este mulțumitoare pentru el, dar ea face rău României. Nu este corect ca un politician care încă își caută busola să îi critice pe cei care nu vor statutul de țară de mâna a doua în Uniunea Europeană pentru România.

Cu ani în urmă, apreciam cu toții la dumnealui profesionalismul de care dădea dovadă. Anii care au trecut au făcut ca profesionalismul să fie înlocuit de demagogie și populism. Nu vreau să intru într-o polemică despre statutul României în Europa cu cel care azi este un om al Bruxelles-ului cu două viteze, chiar dacă la nivel declarativ susține contrariul, însă vreau să atrag atenția cu privire la atitudinea duplicitară a domnului Cioloș.

Anul trecut pe 10 iunie, aflat la Paris, domnul Cioloș spunea că decizia privind aderarea României la Schengen a devenit una politică, deși intrarea în spațiul european de liberă circulație era în primul rând o chestiune tehnică, bazată pe criterii extrem de precise, adică ceea ce a spus și Călin Popescu-Tăriceanu în intervenția de joi seara. Astăzi, când încearcă să câștige capital politic, domnul Cioloș dă vina pe guvern și pe ce s-a întâmplat în țară în primele luni ale acestui an. Sunt curios care e adevărata opinie a domnului Cioloș, însă aș prefera să lase deoparte oportunismul politic de moment și să vorbească, măcar o dată, sincer!

Dacian Cioloș a devenit mai preocupat de consolidarea unei relații solide la Bruxelles și de încurajarea acțiunilor denigratoare la adresa României. Astăzi, Dacian Cioloș nu e decât partenerul Monicăi Macovei în campania pe care aceasta a pornit-o în 2012 de denigrare a României doar pentru interesul personal. Păcat, domnule Cioloș!

Foarte interesantă această apropiere pe care o face Andrei Gerea între Dacian Cioloş şi Monica Macovei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ion Spânu 1818 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.