Andrei Năstase: „Unul din avocaţii noştri, ameninţat ca să nu ne mai reprezinte la CEDO”

Andrei Nastase, fiul lui Adrian Năstase a vorbit pentru prima dată, într-o emisiune, duminică seara, la Sinteza Zilei, de la Antena 3, după condamnarea tatălui său

Redăm principalele declaraţii făcute de acesta

– „Tatăl meu se aştepta să fie condamnat. Cei care îl judecă îşi doresc ca el să fie după gratii”

– „A încercat să ne protejeze cât a putut. Chiar şi în ultima seară, când s-a retras în camera lui, a făcut totul pentru ca noi să fim protejaţi”

– „Din punctul meu de vedere, tatăl meu a executat de patru ori pedeapsa, pentru că timp de opt ani a fost arestat la domiciliu”

– „Ne-a spus că ultimul lucru pe care nu vrea să i-l ia nimeni este demnitatea”

– „Eu încă nu pot intra în camera în care s-a întâmplat acel episod tragic. Deşi încerc să uit, mereu ajung să mă gândesc la acea seară”

Andrei Năstase a citit şi o scrisoare lăsată de tatăl său, înainte de a decide să se sinucidă: „Andrei, dragul meu, vei rămâne capul familiei. Să ai grijă de mama şi de Mihnea. Va trebui cu ajutorul avocaţilor să-mi readuci onoarea. Prefer să plec de lângă voi cu sentimentul că nu v-am dezamăgit. Îţi doresc să fii fericit, să ai o familie frumoasă şi să nu faci niciodată politică. Te îmbrăţişez cu drag, Tata”

– „În acea seară cred că numai Dumnezeu l-a salvat pe tata. Şi este singurul lucru pe care vreau să mi-l aduc aminte”

– „Adversarii politici îl doreau umilit pe tatăl meu în ultimul hal. Iar cei care doresc să îl vadă dus cu cătuşele la mâini în sala de judecată, vor continuă să facă acest lucru”

– „Astăzi s-a întâmplat un lucru, care pe noi ca familie, ne-a dat peste cap. Unul din avocaţii noştri a decis să se dea la o parte şi să nu îl mai reprezinte pe Adrian Năstase la CEDO. El a luat această decizie în urma unor ameninţări pe care le-a primit. A decis să nu îşi pună familia în pericol”

„Cineva se teme că acest dosar va ajunge la CEDO şi atunci noi cu toţii vom avea o problemă, pentru că atunci vor realiza că au fost învinşi”

– „Adrian Năstase este o piesă puternică în acest joc politic şi mulţi îl vor dispărut”

– „Nu pot vorbi despre lucrurile care s-au întâmplat înainte ca eu să ajung în camera în care s-a întâmplat tragicul eveniment. Pot spune că acei poliţişti care au venit la noi în casă, înainte de a fi poliţişti sunt oameni. Eu am ajuns acolo după ce lucrurile se întâmplaseră. Poliţiştii care au fost acolo s-au purtat cum trebuia, au respectat o hotărâre pe care o primiseră”

– „Noi, în casă nu ştiam despre gestul extrem pe care urma să îl facă tata, dar cei de afară ştiau ce avea să se întâmple”.

– „Foarte mulţi oameni sunt alături de tatăl meu şi îi anunţ că vom ţine blogul tatălui meu updatat în permanenţă” (nastase.wordpress.com)

– „Vreau să le mulţumesc celor care ne sunt aproape, care au luat poziţie publică curajoasă, demnă. Nu vreau să nominalizez pe nimeni pentru că nu aş vrea să fie în pericol. Ceea ce pe noi, familia, ne-a ţinut în picioare au fost gândurile bune. Ştim că nu suntem singuri”

– „Starea lui de sănătate nu este bună. Cei care l-au vrut acolo se hrănesc din suferinţa celorlalţi. Dar pe termen lung, Adrian Năstase crede că lucrurile vor ieşi la suprafaţă”

– „Eu îmi voi dedica viaţa să îl pun pe Adrian Năstase acolo unde îi este locul şi să scot la iveală toate neregulile şi tot ce s-a întâmplat şi ce a dus la această condamnare politică”

– „Vreau să mulţumesc tuturor celor care sunt alături de Adrian Năstase. Ascultându-l pe tatăl meu, mi-a atras atenţia asupra unui fragment scris de Albert Einstein: „Lumea este un loc periculos, dar nu din cauza celor care fac rău, ci din cauza celor care privesc şi nu fac nimic”, este de fapt concluzia acestei discuţii. Puţini dintre noi acţionează. Vreau să arăt că Adrian Năstase este nevinovat”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.