Andy Murray renunţă la prudenţă şi le spune scoţienilor cum să voteze

Referendumul din Scoţia nu lasă indiferente celebrităţile care s-au abţinut să îşi exprime părerea până în „ziua cea mare”. Una din ele este tenismanul britanic Andy Murray, care a decis să iasă joi din neutralitate.

Murray, care este scoţian, a postat joi un mesaj pe Twitter în care i-a îndemnat pe conaţionalii săi să voteze în favoarea independenţei.

„O zi mare pentru Scoţia! Negativitatea campaniei din ultimele zile mi-a schimbat cu totul punctul de vedere. Haideţi sa o facem!”, a scris tenismanul pe Twitter.

Potrivit publicaţiei britanice The Guardian, sprijinul lui Andy Murray, care nu are dreptul să voteze la întrucât nu locuieşte în Scoţia, „îl încântă pe Alex Salmond”, cel care stă în spatele referndumului de independenţă.

Nu de mult, Andy Murray declara că „preţuieşte” faptul că e cetăţean britanic şi că va lua o poziţie.

„Nu ştiu foarte multe despre politică şi am mai făcut această greşeală în trecut, greşeală care mi-a dat dureri de cap pentru 7-8 ani din viaţă. Deci nu mă voi mai implica în aşa ceva niciodată”, spunea el. Astăzi, în ziua votului, a ieşit din starea de prudenţă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sebastian Lazar 1128 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.