Anexa secretă a pactului de coabitare Băsescu-Ponta

Partidul Mişcarea Populară „vine alături de preşedinte, pentru a lupta cu puterea USL, pentru a demasca toată incompetenţa şi corupţia actualei puteri”. „Partidul Mişcarea Populară nu are nevoie de niciun fel de privilegiu al puterii şi nu va putea fi cumpărată”. Partidul Mişcarea Populară va da glas nemulţumirilor românilor. „Vom fi cei care vom purta nemulţumirea celor care stau înzăpeziţi, în timp ce premierul României joacă baschet”.

Partidul Mişcarea Populară îşi propune un scor „cu două cifre” la alegerile europarlamentare. Mişcarea Populară va fi revelaţia politică a acestui an. „PMP poate sprijini un candidat cu şanse reale la Preşedinţia României şi speranţa noastră este că acel candidat va fi unicul candidat al dreptei”.

Aceste vorbe nu au fost rostite de preşedintele interimar al PMP, Eugen Tomac, ci de Elena Udrea, proaspătă membră a noii formaţiuni politice. Urmează ca, în aplauzele papahagilor, baconschilor şi funeriilor, Elena Udrea să fie aleasă în fruntea partidului pe care Traian Băsescu l-a creat special pentru dumneaei. Dar şi pentru fiica sa Elena, care s-a obişnuit cu viaţa lipsită de griji din Parlamentul European.

Nici bine nu s-a aşezat în moţul trebilor de la PMP, că Elena Udrea a şi transformat Partidul Mişcarea Populară în Partidului Mişcarea Populistă. Un partid căruia foarte bine ar putea să-i spună şi Partidul Mişcarea Tupeistă. Trebuie să ai un tupeu maxim ca să spui că PMP-ul „va da glas nemulţumirilor românilor”, în condiţiile în care această formaţiune politică este formată, în exclusivitate, din personaje care i-au nemulţumit profund pe români, iar acest lucru s-a văzut la alegerile din 2012. O altă dovadă de tupeu maxim este să ai pretenţia ca un partid populat de personaje care sunt abonate la fondurile publice în calitate de consilieri prezidenţiali, miniştri, secretari de stat sau parlamentari să fie considerat reprezentantul dreptei politice.

Trecerea Elenei Udrea la PMP cu tot cu câţiva parlamentari PDL ascunşi sub fusta sa i-a oferit liderului PSD, Victor Ponta, un nou prilej de a umbla la rezerva de ironii. Însă altele sunt aşteptările de la cel care a promis că anul acesta va lupta şi mai şi cu regimul Băsescu. Un regim care despre care domnul Ponta şi ai lui au declarat mereu că au furat la greu, sărăcind această ţară. Au declarat, dar nu au demonstrat-o niciodată. Cum Elena Udrea este una dintre piesele importante ale mecanismului construit de Traian Băsescu, ar fi trebuit ca Victor Ponta să iasă şi să spună câte plângeri penale au fost formulate la adresa fostului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului. Premierul şi preşedintele PSD ar fi trebuit să spună câte milioane de euro se presupune că au fost cheltuite nejustificat, pentru ce anume şi care sunt numerele adreselor prin care Guvernul României a sesizat Parchetul General în legătură cu activitatea fostului ministru Udrea. Bineînţeles, dacă astfel de sesizări scrise şi depuse cu adevărat, şi dacă nu cumva acestea există doar în declaraţiile făcute de premierul şi de liderul PSD în timpul deselor sale apariţii televizate. În cazul în care împotriva Elenei Udrea nu există nicio plângere, înseamnă că aceasta a avut o activitate ireproşabilă şi, deci, nu i se poate imputa nimic. Sau mai poate însemna că pactul de coabitare semnat de Traian Băsescu şi Victor Ponta are o anexă secretă dedicată febleţii domnului preşedinte, în care se arată că aceasta nu poate fi atinsă nici măcar cu o floare, darămite cu o plângere penală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.