Angajamentul USL pentru România

„Angajamentul pentru România”, anunţat miercuri de liderii USL la Cluj-Napoca, cuprinde zece puncte care reprezintă principiile care vor fi respectate de candidaţii USL la viitoarele alegeri, dar mai ales după câştigarea acestora.

„România unui nou început. O Românie corectă, o Românie reaşezată pe repere morale”, acesta este sloganul Angajamentului USL pentru România, un document programatic structurat în zece puncte. Crin Antonescu, Victor Ponta şi Daniel Constantin au prezentat acest Angajament pentru România la Cluj-Napoca, în faţa unei săli pline până la refuz de universitari, pensionari şi reprezentanţi ai societăţii civile. Liderii USL au ales Clujul pentru lansarea acestui Angajament pentru România ca un semnal că Ardealul – până mai ieri cel mai puternic fief al PDL – doreşte schimbarea stării de fapt din România.

„Sunt mulţi care spun că mai rău decât acum nu se poate. USL vrea să arate că se poate mult mai bine! Pentru aceasta, este nevoie de schimbare totală! Vrem să redăm românilor încrederea şi speranţa! Prin acest nou contract politic, candidaţii USL se angajează să nu colaboreze cu Traian Băsescu şi PDL, care trebuie să plătească pentru dezastrul în care se află România. USL este proiectul politic al unui nou început. Angajamentul nostru este să dăm acestei ţări un nou model de guvernare competentă şi eficientă, dar şi să creăm un nou model de societate, aşezată pe repere morale, construită pe solidaritate, respect şi toleranţă”, se arată în preambulul documentului.

Angajamentul este semnat de cei doi copreşedinţi ai USL, liderul PSD, Victor Ponta, şi cel al PNL, Crin Antonescu.

Primul punct al Angajamentului Uniunii Social-Liberale precizează clar: „Vă spunem Adevărul! Muncim împreună pentru a ieşi din criză. Răspunderea noastră începe cu a spune adevărul despre starea de fapt şi a nu crea false aşteptări. Lucrurile nu se vor schimba peste noapte. După 3 ani de măsuri aberante, care au distrus economia, va fi nevoie de cel puţin 3 ani pentru ca rezultatele să fie simţite de fiecare român. Dar programul de relansare a economiei va începe din prima zi a guvernării USL şi suntem hotărâţi să-l ducem până la capăt cu succes”.

„Nu promitem mai mult decât putem face! De prea multe ori vi s-a promis cu 20% mai mult, dar vi s-a luat mai mult decât vi s-a promis. USL nu va face asta. Poate nici noi nu am putut să ne ţinem întotdeauna de promisiuni, dar românii au simţit şi progresul şi prosperitatea în timpul guvernărilor PSD şi PNL. Vom aduce din nou progresul şi prosperitatea, dar vă vom spune clar când şi cum”, se menţionează la punctul doi al documentului.

„Noi nu suntem ca ei! Vom avea o guvernare competentă, transparentă şi cinstită. Marile probleme ale unei societăţi nu pot fi rezolvate fără dezbatere şi dialog, fără competenţă şi fără corectitudine. Vom promova oameni noi – cu un anumit profil moral şi profesional – şi practici noi – fără numiri în funcţii publice pe criterii politice, fără clientelism, fără proiecte majore trecute prin asumarea răspunderii. Nu vom lua decizii fără ca ele să fie dezbătute în Parlament. Iar USL nu va semna niciodată acorduri cu FMI sau alte acorduri internaţionale prin scrisori secrete, fără ca românii să fie informaţi”, şi-au luat angajamentul liderii USL în aplauzele celor prezenţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.