Angajați ai ONU, uciși în Gaza

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a anunțat joi că angajați ai organizației au fost uciși într-un atac asupra unei școli a ONU în Gaza, conform AFP.

”Există numeroși morți, inclusiv femei și copii, precum și angajați ai ONU”, a declarat Ban Ki-moon la Erbil, în Irak, potrivit unui comunicat al ONU publicat la New York. Oficialul s-a declarat ”consternat” de acest atac, ale cărui circumstanțe nu sunt clare deocamdată.

Secretarul general al ONU a lansat un nou ”apel la toate părțile de a-și respecta obligațiile în baza legilor umanitare internaționale”, de a respecta viața civililor, inviolabilitatea localurilor ONU și obligațiile lor față de lucrătorii din domeniul umanitar”. Atacarea școlii ”subliniază urgența de a face să înceteze imediat masacrul”, a adăugat Ban Ki-moon, care depune eforturi de mediere în vederea unei încetări a focului în Fâșia Gaza.

Purtătorul de cuvânt adjunct al ONU, Farhan Haq, a subliniat că ONU se străduiește să stabilească numărul exact al victimelor. ”Nu știm cine a atacat localurile” școlii, a afirmat el.

Un grup de 15 palestinieni care se refugiaseră într-o școală a ONU în Fâșia Gaza au fost uciși joi după-amiază de un tir israelian.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.