Angela Gheorghiu, concert extraordinar de Zilele Bucureştiului

Soprana Angela Gheorghiu va susţine, pe 15 septembrie, de la ora 20.30, în Piaţa Constituţiei din Capitală, un concert extraordinar cu ocazia Zilelor Bucureştiului.

Angela Gheorghiu va concerta sub bagheta maestrului Eugene Kohn, alături de Filarmonica ”George Enescu” şi de tenorul Teodor Ilincăi.

Concertul este o premieră pentru România, având la bază un concept unic, care îmbină muzica clasică cu cele mai noi elemente de tehnologie şi video mapping, transmit organizatorii.

Întreaga scenă va fi acoperită de proiecţii video. Piesele muzicale vor fi sincronizate perfect cu proiecţii de video mapping special gândite pentru acest show, iar decorul virtual va fi tridimensional.

Evenimentul, organizat de Primăria Capitalei prin Arcub, are loc în aer liber, iar accesul publicului este gratuit.

Zilele Bucureştiului vor continua în weekendul 16 – 17 septembrie cu spectacole de videomapping şi concerte pop-rock în Piaţa Constituţiei. Anul acesta se împlinesc 558 de ani de la prima atestare istorică a Bucureştiului.

Angela Gheorghiu s-a născut în Adjud, pe 7 septembrie 1965. Şi-a făcut debutul internaţional în 1992, la Royal Opera House, în ”La Boheme”. În acelaşi an, a debutat la Metropolitan Opera New York şi la Opera de Stat din Viena. La Royal Opera House a cântat pentru prima dată ”La Traviata”, în 1994. Angela Gheorghiu a fost o prezenţă constantă în săli de operă şi de concert din New York, Londra, Paris, Salzburg, Berlin, Tokyo, Roma, Seul, Veneţia, Atena, Sao Paolo, Los Angeles, Lisabona, Valencia, Palermo, Balbeck, Amsterdam, Kuala Lumpur, Zürich, Viena, Salzburg, Madrid, Barcelona, Valencia, Praga, Montreal, Toronto, Moscova, Ljubljana şi Shanghai. A înregistrat numeroase discuri la case precum Decca şi EMI, iar în martie 2015, Warner Classics a lansat o colecţie aniversară – 25 de ani de carieră -, cuprinzând 8 CD-uri şi 1 DVD, intitulată ”Autograph”.

Eugene Kohn şi-a început cariera ca acompaniator de pian al unor staruri de operă precum Maria Callas, Franco Corelli, Luciano Pavarotti şi Renata Tebaldi. Studiile sale includ stagii de pregătire cu dirijori ca Fausto Cleva, Thomas Schippers şi Erich Leinsdorf. După ce dirijează frecvent la Metropolitan Opera din New York, şi-a făcut debutul pe scena operelor din Viena, Paris, Berlin şi Buenos Aires. În prezent, se dedică atât operei cât şi simfoniilor şi este directorul muzical al concertelor internaţionale ale lui Placido Domingo şi Andrea Bocelli.

Fondată în 1868 la iniţiativa unui grup de muzicieni în frunte cu dirijorul Eduard Wachmann, Filarmonica din Bucureşti concertează începând cu 1889 sub cupola Ateneului Român. Din 1955, ea poartă numele de Filarmonica ”George Enescu”. Alături de ea au evoluat, pe parcursul anilor, Arthur Rubinstein, Lord Yehudi Menuhin, Sergiu Celibidache şi Dinu Lipatti. Seria discografică inaugurată în perioada interbelică prin înregistrările realizate cu participarea lui George Enescu este continuată şi îmbogăţită cu seturi de anvergură, precum integrala creaţiei simfonice şi concertante de Brahms şi integrala lucrărilor compuse de George Enescu.

Teodor Ilincăi şi-a făcut debutul internaţional în decembrie 2009, la Opera Regală din Londra, în ”La Boheme”, atrăgând atât aprecierea publicului, cât şi a criticii de specialitate, precum şi şansa de a debuta discografic, într-o înregistrare difuzată de casa de discuri Opus Arte, alături de Hibla Gerzmava şi sub bagheta lui Andris Nelsons. În 2013, i-a fost decernat Premiul de Excelenţă pentru promovarea imaginii României în străinătate de către Elite Art Club Unesco.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.