Anglia pierde primul loc

Anglia, cu 4 puncte (1-1 cu Rusia și 2-1, ultranorocos, cu Țara Galilor) și Slovacia, 3 puncte, prin victoria cu Rusia, au intrat pe teren cu obiective3 diferite. Elevii lui Roy Hodgson erau siguri că vor lua toate cele trei puncte și vor câștiga grupa. Slovacii, o echipâ incomodă și imprevizibilă, spera să obțină un punct pwentru a se califca de pe locul 3.

Câștig de cauză au avut elevii lui Jan Kozak. Nu le-a fost ușor, au luptat cu un devotament exemplar, au aglomerat mijlocul terenului, s-au apărat cu exactitate, uneori și cu noroc, și au avut un portar care a prins sau a respins tot ce s-a șutat la poarta sa. Și s-a șutat, nu glumă, englezii au fost la un pas să înscrie prin Sturridge, Vardy, Lallana, Dier.

De cealaltă parte și slovacii au avut ocaziile lor, doar câteva, una monumentală prin Weiss. Cum spuneam, lupta a fost la mijloc și s-a lăsat cu multe faulturi, ba chiar și cu sînge, fundașul dreapta Pekari ieșind cu capul spart după un contact cu fundașul stânga englez Bertrand.

Prima repriză se încheie în uralele suporterilor englezi care s-au încrezut în declarațiile mai multor foști mari fotbaliști ai Albionului: ”Fiți liniștiți. Trebuie doar să avem răbdare!!” Până și antrenorul Roy Hodgson a pus botul la zicerea de mai și nu i-a trimis în teren din prima pe Rooney și Kane.

Când a apelat la ei, era prea târziu. Meciul se cam jucase, iar intervențiile portarului Kozacik (avea să fie declarat omul meciului) au fost pur și simplu miraculoase. Sigur că Anglia, acumulând 5 puncte, s-a calificat, dar nu de pe primul loc, poziția de lider revnindu-i, surprinzător, Țării Galilor, care s-a impus în fața Rusiei și a trimis acasă echipa celor mai nărăvași suporteri. Urmarea ocupării acestui loc doi ar fi că, în optimi, Anglia poate întâlni Portugalia.

Dar acestea sunt doar niște simple calcule, întrucât cea mai complicată grupă este cea în care Ronaldo s-a ales cu numele de Luftanson, a ratat ca la balamuc și a trimis în bară un penalty pe care tot el îl obținuse.

Anglia va întâlni, probabil, Portugalia care trebuie să bată Ungaria, care e pe cai mari, în timp ce lusitanii au doar două puncte și nu se știe dacă nu rămân numai cu acestea. Cum s-ar spune, mai e mult până departe.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Victor Nita 183 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.