Angrosiştii intră în grevă

Mai mulţi patroni şi administratori de societăţi din complexul Expo Market Doraly precum şi din alte locaţii angro au hotărât să protesteze miercuri, 11 noiembrie, împotriva controalelor ANAF prin închiderea pentru o zi a magazinelor. Conform unei chemări la protest care circulă prin mai multe complexuri, acţiunea se împotriveşte nu controalelor, ci modului în care inspectorii Fiscului îşi desfăşoară activitatea şi anume: modul agresiv de control, reclama propagandistică prin care îşi desfăşoară activitatea (la TV), dar mai ales sigilarea magazinelor şi a depozitelor angrosiştilor.

Angrosiştii vor să picheteze sediul Antifraudă din Piaţa Presei tot miercuri, de la ora 9.30.

Protestul a apărut ca urmare a declanşării de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a aşa­numitei operaţiuni Cristal, prin care mai multe centre angro din ţară au început să fie controlate de inspectorii Antifraudei.

Drept răspuns, ANAF a postat pe pagina de Facebook mesajul: „Probabil că acestea sunt motivele pentru care anumiți comercianți din en­gros­uri intenționează să protesteze”, a postat ANAF, ataşând următoarele imagini.

„La sfârșitul acestei operațiuni (Cristal, n.r.), singurii care vor mai desfășura activități economice în engros­urile din întreaga țară vor fi doar contribuabilii onești. Iar cei care se gândesc că vor înființa alte firme prin interpuși care nu au cazier fiscal, pentru a obține codul de TVA, trebuie să înțeleagă că aceasta nu este o operațiune singulară, ci doar primul pas din strategia de combatere definitivă a evaziunii fiscale din engros­uri. Vom verifica aceste centre comerciale fără întrerupere, până când se va elibera bon fiscal și pentru un șurub”, a declarat preşedintele ANAF, Gelu Ștefan Diaconu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Pam Matei 4560 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.