Ani grei de pușcărie pentru afaceristul turc care a omorât un polițist

Abdullah Atas, omul de afaceri turc care l-a accidentat voit în 2015 pe polițistul Gheorghe Ionescu, decedat ulterior din cauza rănilor, a fost condamnat joi de Tribunalul București la 23 de ani și șase luni închisoare pentru omor calificat. De asemenea, el trebuie să plătească despăgubiri de 400.000 de euro rudelor poliţistului ucis.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Anchetatorii au arătat că, în noaptea de 2 august 2015, în jurul orei 03,30, în zona intersecției străzii Nicolae Caramfil cu Șoseaua Pipera, polițistul Gheorghe Ionescu se afla împreună cu alți agenți de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic. Polițistul i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească mașina pe care o conducea, omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu a accelerat și l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanță de aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe șosea la 10 metri.

Procurorii susțin că Abdullah Atas a consumat băuturi alcoolice într-un club, iar în momentul în care conducea avea în sânge o îmbibație alcoolică teoretică de aproximativ 1,95 — 2,00 g.

Abdullah Atas și-a continuat deplasarea aproximativ 2,8 km, iar la intersecția Șos. Pipera — Șos. București Nord a pierdut controlul autovehiculului și a părăsit spațiul carosabil, fiind proiectat în gardul ce împrejmuia un imobil.

După accident, polițistul a fost dus la spital și supus unor intervenții chirurgicale, însă el a decedat la 21 august 2015.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.