Aniversări şi premiere pe scenele de marţi

Bacău

MUZICĂ. Grupul de folk „Suflete senine” organizează un Concert de Colinde la Ateneul Filarmonicii „Mihail Jora”. Intrarea este liberă la evenimentul care începe de la ora 19.00.

Bistriţa

MUZICĂ. Dragoş & friends orchestra sunt protagoniştii serii dedicate melodiilor vechi româneşti, din ’30 până astăzi. De la ora 18.00, concertul de la Centrul Cultural Dacia (Bd. Decebal nr.3-5) propune o călătorie în timp şi în spaţiul nostalgiei muzicale.

Braşov

CLASIC. „Rafinament, eleganţă, distincţie într-un mirific spectacol de Crăciun, care îmbină auditivul, vizualul şi emoţionalul”, promit organizatorii spectacolului Vienna Classic Christmas, susţinut de Strauss Festival Orchestra Vienna, sub bagheta maestrului Willy Büchler, cu participarea extraordinară a corpului de balet Pegani. Austriecii cântă la Teatrul „Sică Alexandrescu” de la ora 19.30.

Bucureşti

FILM. De la ora 19.00 este programată proiecţia specială a peliculei „Camera obscura” de Gheorghe Preda. Documentarul prezentat la Sala Eforie (Jean Georgescu) a Cinematecii Române (Str. Eforie nr.2) surprinde aventura peliculelor realizate în mici cinecluburi din România, creaţii care acum par să fi marcat ultima jumătate de secol românesc.

TEATRU. Comedia „Toc toc” se joacă pentru ultima oară în 2016 pe 20 decembrie la Teatrul Elisabeta (Bd. Regina Elisabeta nr.45) de la ora 20.00. Un psihoterapeut împreună cu 6 clienţi (Andrei Duban, Mihai Gruia Sandu, Anca Turcasiu, Andreea Samson, Victor Bucur, Doina Antohi) trec prin toată seria de Tulburări Obsesiv Compulsive doar pentru râsul spectatorilor. Comedia este regizată de catalanul Ricard Reguant, regizorul Muzicalului Chicago şi laureat Broadway World în 2015. Exista 3 categorii de preţuri de la 50 până la 70 de lei.

CLASIC. De la ora 19:00, la Studioul Mihail Jora. Corul Academic Radio, dirijat de Ciprian Țuţu, recreează atmosfera sărbătorilor de iarnă cu un program muzical porneşte de la colinde tradiţionale româneşti şi de la colinde din repertoriul universal.

Cluj Napoca

EXPO. De la ora 19.00 se deschide expoziţia Inside Out din spaţiul Fundaţiei Plan B de la Fabrica de Pensule. Până pe 3 februarie, aici pot fi văzute lucrări ale studenţilor şi ale tinerilor absolvenţi selectaţi în urma Expo Maraton 2016. Gabor Barna, Vasile Cătărău, Florentina Chiriţă, Melinda Dobriban, Alexandra Filimon, Mihai Ionel, Andrei Ispas, Daria Langa şi Anca-Emilia Stătică sunt cei ale căror lucrări sunt expuse în jurul temei: interior şi exterior (intimitate şi public). „Ca răspuns la invitaţia Universităţii de Artă şi Design din Cluj-Napoca de a oferi un premiu în cadrul Expo Maraton 2016, Fundaţia Plan B Cluj a ales ca, în locul unui premiu punctual dat unui student, să lucreze cu o parte dintre participanţi la construcţia unei expoziţii de grup. Această expoziţie are ca miză crearea unei platforme în care studenţii şi absolvenţii se pot exprima în colaborare şi dialog cu echipa Domino. Astfel, Inside Out continuă programul Learning & Unlearning dedicat unor ateliere de lucru cu studenţii folosind noi abordări creative şi critice”, spun organizatorii.

Craiova

MUZICĂ. În Centrul Vechi al Craiovei, Televiziunea Română organizează un Spectacol extraordinar. Capetele de afiş sunt interpreţii e muzică populară Petrică Mâţu-Stoian, Maria Loga, Constantin Enceanu, Niculina Stoican şi Victoriţa Lăcătuşu, alături de care vor evolua 20 de instrumentişi şi 40 de dansatori. Alte nume mari anunţate în concert sunt de la ansamblurile folclorice profesioniste “Maria Tănase” şi “Doina Gorjului”.

Iaşi

CLASIC. Văduva Veselă în versiunea regizorală semnată de Andrei Șergan se joacă la Opera Naţională Română din Str.Agatha Bârsescu nr.18 de la ora 18.30.

Râmnicu Vâlcea

CLASIC. Azi şi mâine, de la 19.00, în Sala Lahovari, Corul academic Academia susţine concertul „Iată, vin colindători”, un concert tradiţional de colinde dirijat de Aurel Poenaru. La pian este Galina Nemţanu iar percuţia este responsabilitatea lui Mihai Rotariu.

Sibiu

CLASIC. Corul de Cameră „Caledonia” revine în faţa publicului sibian pentru concertul de Crăciun. Evenimentul care începe de la ora 19.00 este dedicat unei fetiţe de şapte luni cu grave probleme de sănătate.

FILM. De la ora 18.00, Librăria Humanitas „Constantin Noica” va găzdui proiecţia de desen animat „Jean de le Lune”.

Suceava

MUZICĂ. Casa de Cultură a Studenţilor din cadrul Universităţii „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează concertul de folk „Muzică de sărbătoare”. Ovidiu Mihăilescu, Walter Ghicolescu, Adrian Beznă şi Artis Band sunt numai câţiva dintre invitaţii care vor urca de la ora 19.00 pe scena Centrului Cultural Bucovina (Sala Cinema Modern). Intrarea este 20 de lei sau 10 lei pentru elevi şi studenţi.

Târgu Mureş

TEATRU. Montarea „O viaţă sigură” în regia lui Robert Bălan are premiera la Teatrul Naţional de la ora 19.30. Din distribuţie fac parte Emilia Banciu, Loredana Dascălu, Claudiu Banciu, Alexandru-Andrei Chiran. Piesa face parte din programul Teatru de Risc, un demers deschis spre tineri şi inovaţie teatrală.

Timişoara

MUZICĂ. De la ora 18.00, trupele Sonatic (foto), Pro Musica şi Pasărea Rock sunt capetele de afiş ale concertului Rock for Revolution din Piaţa Victoriei din Timişoara.

Am trecut cu vederea un eveniment cultural din oraşul dumneavoastră şi consideraţi că trebuie să afle de el cititorii cotidianul.ro? Nu vă abţineţi, postaţi la comentarii ceea ce credeţi că ne-a scăpat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Cosmin Tupa 152 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.