ANM estimează că nu vor mai exista avertizări de ploi până la 5 august

Directorul ANM, Ion Sandu, a anunțat, joi, în cadrul comandamentului de urgență de la Guvern, că nu se vor mai emite avertizări de ploi până la 5 august, acestea urmând să fie înlocuite, cel mai probabil, de atenționări de căldură.

„Până în data de 5 (august – n.r.), estimăm că ANM nu va mai emite avertizări pentru cantităţi atât de mari de preciptaţii. În partea de sud, în partea de est, probabil vom emite atenţionări pentru căldură, temperaturi de 35 de grade”, a declarat directorul ANM.

Sandu a precizat că în această noapte şi vineri dimineaţă vor înceta avertizările de cod portocaliu şi galben pentru pentru precipitaţii, scrie ste-ul Mediafax.
Meteorologii au emis anterior o nouă avertizare cod portocaliu pentru judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi şi Dolj, valabilă de joi, ora 03.00, până vineri, la aceeaşi oră, alte cinci judeţe fiind atenţionate cu cod galben.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Mia Tudose 1890 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.