ANM: Joi vom anunța o prelungire a ploilor până sâmbătă dimineață

Directorul Agenției Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunțat miercuri că sunt 90% șanse ca ANM să anunțe o prelungire a intervalului în care vor continua ploile până cel târziu sâmbătă dimineață.

„Începând din această seară până mâine seară este emisă avertizarea cod galben de precipitații, cantități mai intense pe sud-vest (…), dar asta nu înseamnă că nu plouă și în județele unde au fost deja inundații, cantități de 15-20 de litru pe metru pătrat în 24 de ore. (…) Cu probabilitatea de 90% mâine vom anunța eventual o prelungire până vineri seară maxim până sâmbătă dimineața a ploilor continue. Deci în momentul de față nu avem informații să spunem că vom mai avea cinci zile de ploi consecutive”, a afirmat Sandu în cadrul Comandamentului pentru inundații convocat miercuri după-amiază la Palatul Victoria.

Sandu a adăugat că în afara acestor precipitații se anunță și ploi foarte intense, dar de scurtă durată.

„Peste această ploaie (…), produsă de un ciclon din Marea Mediterană, se suprapune instabilitatea termică. Masa de aer care intră în noaptea asta este rece peste masa de aer cald care ajunge astăzi la 25-26 de grade. Umiditatea din aer este foarte mare, încât vom avea și ploi punctuale de intensități foarte mari în timp foarte scurt. Acestea pot produce pe pârâuri mici eventual efecte, dar inundațiile pe râu nu se produc datorită acestor puncte”, a explicat directorul ANM.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.