ANOFM, parte a unei structuri europene care va aplica „garanţia pentru tineri”

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) din România face parte din rețeaua serviciilor publice de ocupare a forței de muncă, o nouă structură de cooperare lansată oficial astăzi, structură care ajută statele membre să își coordoneze mai bine politicile și acțiunile de reducere a șomajului și care contribuie la consolidarea cadrului de guvernanță economică europeană.

Noua rețea are la bază decizia Consiliului și a Parlamentului European de a maximiza eficiența serviciilor publice de ocupare a forței de muncă prin intermediul unei cooperări mai strânse, decizie adoptată în mai 2014 (a se vedea IP/13/544 și IP/14/545), în conformitate cu Pachetul legislativ din 2012 privind ocuparea forței de muncă. Consiliul de administrație al noii rețele s-a reunit, tot astăzi, pentru prima dată la Bruxelles.

Garanţia pentru tineret

Una dintre cele mai urgente sarcini pe care trebuie să le îndeplinească rețeaua este schimbul de cunoștințe și de bune practici cu privire la punerea în aplicare a garanției pentru tineret, deoarece majoritatea serviciilor publice pentru ocuparea forței de muncă au fost desemnate puncte naționale de contact pentru această reformă fundamentală. Garanţia pentru tineret este o abordare a Comisiei Europene prin care se urmăreşte ca toţi tinerii cu vârste de până la 25 de ani – indiferent că sunt sa nu înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de munca din statele UE – să primească o ofertă concretă după 4 luni de la încheierea studiilor. Prin oferta concretă se înţelege şi ucenicia, specializarea sau continuarea educaţiei, în raport cu nevoile individuale.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Eugenia Solomon 1416 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.