Anonymous România susţine că are lista a 700 de agenţi SIE şi îl atacă pe premier

Hackerii care operează sub numele de AnonOpsRomania au postat detalii (aici) despre premierul român Mihai Răzvan Ungureanu şi afirmă că deţin numele a 700 de agenţi din cadrul SIE şi ale altor 2.500 de spioni retraşi din activitate, pe care le-au sustras în urma unui atac informatic, transmite Mediafax.ro.

Datele, publicate pe site-ul Pastebin.com, se concentrează în mare parte pe conturile bancare ale lui Ungureanu şi pe motivele pentru care a devenit un actor cheie în politica românească.

Potrivit acestora, Ungureanu are două depozite bancare, unul de 17.000 de euro şi altul de 29.400 de lei. El are două credite, ambele contractate în 2006 dar unul în lei şi altul în euro, datorând suma de 46.726 de lei (cu scadenţa în 2021) şi, respectiv 84.500 de euro (cu scadenţa în 2031).
Situaţia conturilor sale este suspectă, afirmă hackerii, subliniind că salariul său reprezintă dublul celor 30.000 de lei pe care îi deţine în bancă. Ungureanu ar încasa 28.574 de lei de la Universitatea din Bucureşti şi 66.147 de lei din salariul de director al SIE (în 2010), care în 2011 s-ar fi dublat.

Deşi nu au putut verifica dacă actualul premier român deţine conturi în străinătate, hackerii susţin că au indicii că acesta ar putea avea astfel de conturi în Statele Unite şi Austria.

Hackerii susţin că în prezent deţin peste 700 de nume de agenţi secreţi activi din cadrul SIE şi peste 2.500 de nume de agenţi retraşi din activitate, pe care le-au sustras de pe un server al agenţiei.

Aceştia afirmă că au decis să nu publice aceste informaţii deocamdată. „Dar dacă lucrurile merg mai rău, vom publica «accidental» lista cu cei 2.500 de agenţi retraşi din activitate”, afirmă ei, adăugând că vor păstra însă secretă lista cu cei 700 de agenţi activi, ce include şi ofiţeri, locotenenţi, maiori sau colonei.

Gruparea a mai postat un document numit „Bănci care sunt acum deţinute de Israel„. Textul include o listă de bănci active pe piaţa locală şi precizează că o parte sunt deţinute şi de politicieni şi agenţi secreţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.