×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 2 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Marţi, 17 octombrie 2017, 01:16
EUR (€)
-0.0035 ↘
4.5854 RON
USD ($)
+0.0087 ↗
3.8887 RON
• • •
ANRP – mașina de făcut bani
Horia Georgescu, unul dintre cei chemaţi la DNA în dosarul ANRP
Horia Georgescu, unul dintre cei chemaţi la DNA în dosarul ANRP

Continuă „lansarea“ unor noi dosare de fraudă din ANRP. De data aceasta, sunt chemaţi la DNA Horia Georgescu, Ana Maria Topoliceanu, Mihai Rotaru, afacerist dubios de Craiova și București, și încă niște membri ai Comisiei, și ei implicați, zic procurorii, într-un alt dosar. Mai zilele trecute, am citit rechizitoriul deja cunoscutului dosar de recuperare al lui Daniel Moldoveanu, fost șef al Comunității de informații de la Președinția României și consilier de stat al președintelui Traian Băsescu. Într-o zi, Daniel Moldoveanu, după ce și-a dat demisia de la Cotroceni, s-a dus și a făcut un autodenunț legat de sumele de bani primite de la Horia Simu. Un lucru mi-a atras atenția. Într-o singură zi, Dorin Cocoș, Alin Cocoș, Georgian Surdu, de la RA-APPS, și încă o persoană se duc la DNA și se autodenunță în același caz. Toți scapă și sunt scoși din cauză. La 4-5 zile, alți patru sau cinci indivizi implicați în afacerea consilierului Daniel Moldoveanu (om care din asemenea învîrteli a ajuns repede la un apartament în SUA) se autodenunță. Rămîne în cauză Horia Simu. Orice naiv și nepriceput observă o orchestrație suspectă, care trimite cu gîndul la o cursă menită a prinde pe cineva sau a salva pe altcineva. În acest caz, salvarea lui Daniel Moldoveanu arată ca o operațiune bine orchestrată. Și, pînă la un punct anume, reușită. Același lucru s-a întâmplat și cu alte personaje. Unele, pomenite deja de cîteva ori, au recuperat contravaloarea unor proprietăți de zeci și sute de milioane de euro.

Ba, 2-3 dintre acestea au scos peste 100 de milioane de euro cash din băncile românești. Fără ca BNR, Oficiul pentru combaterea spălării banilor sau SRI să atragă atenția sau să întreprindă ceva. Mai mult, circulă informația că, la un moment dat, în criză de bancnote, o bancă din România a făcut un transport cu un avion privat de mici dimensiuni, cu care a adus 10 milioane de euro din Austria. Greu de refăcut traseul acestor bani. Oricum, urmele retragerii de sume fabuloase le avem și la Cotroceni și la SRI. O sumă a fost semnalată în dosarul de albire a lui Daniel Moldoveanu. O alta a fost semnalată la SRI, la Florian Coldea, prin declarația Elenei Udrea, în interviul în care a relatat despre banii duși de Dorin Cocoș lui Florian Coldea pentru televiziunea lui Sebastian Ghiță și pentru o cercetare sociologică. Daniel Moldoveanu a fost omul cel mai apropiat de Băsescu la care au fost atestați banii. La Coldea au fost semnalați direct. În afară de Elena Udrea, prin București mai circulă personaje care au povestit despre sacoșele cu bani duse la diverși mahări de instituții politice sau de forță.

Despre banii negri sau spălați de la ANRP circulă nenumărate povești. Pe seama lor, DNA rostogolește mai multe dosare. Nu sunt subiect de investigație și nici nu au dosar principalii jucători în afacerea numită ANRP. Nici cei puși să scoată banii și nici adevărații beneficiari. Ca și în celelalte dosare mari, suntem obligați să ne întrebăm care să fie explicația. Oricît ne-am perpeli și am întoarce lucrurile pe toate fețele, nu putem evita o bănuială. Că ANRP a fost o mașină de făcut bani special creată. Ea a satisfăcut nevoile cîtorva persoane păgubite de confiscările regimului comunist spre a le da acestora impresia unui proces de dezdăunare, ca, în același timp, printre cei despăgubiți să se strecoare marii profitori, oamenii partidelor, ai serviciilor secrete sau clientela politică.

Editorialul complet în ziarul Cotidianul de vineri versiunea tipărită - disponibilă la toate chioşcurile şi benzinăriile OMV Petrom şi MOL - sau digitală

Cornel NistorescuPublicat Joi, 16 februarie 2017
5473
 | 27
 | 24
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Macri
+2
Pentru unii cîrcotași de pe bloguri si din mass media privind ”jaful” facut de ”nazistii” FDRG din Romania. Agentia ”AGERPRES” reda textual comunicatul FDGR prin care dezminte in mod documentat cu date concrete aberatiile care circula in presa si in mediul online referitor la patrimoniul sasesc. 11 retrocedari la nivel national prin ANRP Lista retrocedarilor o gasiti in comunicatul FDRG de mai jos. Comunicat de presă - Forumul Democrat al Germanilor din România ... nilor. De retinut ca sasii mostenitori ai intreprinderilor industriale nationalizate in 1948 pe fondul carora s-au dezvoltat intreprinderile romanesti nu au fost despagubiti de ANRP . Intreprinderile au fost privatizate in anii 90 prin metoda Mebo ,etc si se afla in proprietatea actionarilor romani care apoi le-au instrainat unele prin vinzarea actiunilor. Urmariti numele actionariatului sau a fabricii sasesti si vedeti ce nu au revendicat sasii in Romania. Repere cronologice 1845-1945 - Sibiu Patrimoniu ie/industrie/37 Repere cronologice Medias grsiu.3x.ro/istoric.htm Rusine pentru nestiutorii care au batjocorit si batjocoresc inutil aceasta etnie conlocuitoare ramasa aici in proportie de aprox 1%. Acelasi fenomen precum cel din Timisoara s-a produs si in orasele Brasov, Codlea, Sibiu , Medias,Agnita,etc . Casele sasilor plecati din Romania si despăgubiti cu sume modice 40-70 000 lei inainte de 89 au fost vinate si repartizate pina prin 1992 catre nomenclatura ,judec ,proc. ,sefi din militie /politie ,secu si armata. Oamenii sau ofiterii de rind nu au apucat repartitii in aceste case, multe situate pe bulevardele centrale din buricul tirgului ,altele in zonele pitoresti ale oraselor. După ce au platit chirii modice in 1995 ajutati „de sistem” prin L112 le-au cumpărat la preturi de nimic. După expirarea termenului de interdictie la vinzare (10 ani) acum le vind la de la 100 000 Euro in sus
Publicat Duminică, 19 februarie 2017
+Răspunde
Nicu Cernat
0
Felicitări pt articol, dar și pt folosirea impecabilă a semnelor de punctuație și ortografie! Nu același lucru pot spune despre contele de saint germain, care are ceva probleme cu virgulele și care m-a blocat, în urma observațiilor făcute pe această temă, dar și pt că-i pesedist, iar eu l-am contrat, lucru pe care nu-l suportă, deși cică are blog POLEMIC! Sunt pt prima dată aici și sper să devin un cititor fidel.
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
vranceanu
+1
DE CE MAI DETIN FUNCTII BAESU IPOCRITUL, OPREA ANCA AVANSATA SEFA LA AGENTIA DE PROTECTIA DATELOR PERSONALE DACA SUNT URMARITI PENAL SI NU SUNT DEMISI DE GUVERN SI PARLAMENT???dna s-a preocupat de membrii comisiei ca sa o ingroape pe alina bica?unde-s banii??la sima, constanda, oamenii lui macovei???
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
vranceanu
+1
DE CE MAI DETIN FUNCTII BAESU IPOCRITUL, OPREA ANCA AVANSATA SEFA LA AGENTIA DE PROTECTIA DATELOR PERSONALE DACA SUNT URMARITI PENAL SI NU SUNT DEMISI DE GUVERN SI PARLAMENT???dna s-a preocupat de membrii comisiei ca sa o ingroape pe alina bica?unde-s banii??la sima, constanda, oamenii lui macovei???
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+3
MAESTRE CAND VOM VEDEA BANII FURATI DE LA ANRP SAU ACUM DE PORTOCALE ??????????????????????? CU STIMA ACELASI SOBOLAN !!!!!!!
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
SOBOLANU
+3
CAND VOM RECUPERA BANII FURATI MAESTRE !!!CU ACELASI RESPECT SOBOLANU !!!!!!!
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Gmbplay
+4
Splendoarea epocii base- udrea cu șefa antimafia escroaca ordinara,ala de la ani cel mai compatibil cu furaciunile si cite si mai cite.Problema este ca nu se întîmpla nimic furaciunile continua deoarece au legi cători,ccr,avocatul poporului si culmea o parte din electorat.
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
gmbplay @ Gmbplay
0
erau lipsA
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
michael
+2
"Într-o singură zi, Dorin Cocoș, Alin Cocoș, Georgian Surdu, de la RA-APPS, și încă o persoană se duc la DNA și se autodenunță în același caz. Toți scapă și sunt scoși din cauză." CINE-I VINOVAT si CUM RASPUNDE ?
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
gmbplay @ michael
0
legea care le permite si cei care au votato.
Publicat Sâmbătă, 18 februarie 2017
+Răspunde
Jarcaletz
+5
Care a fost cota parte a lui Basescu din toate aceste golănii ?
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Roman
+4
SE VOR ”LANSA” DOSARE ȘI DOSARE PÂNĂ CÂND OAMENII , SĂTUI, VOR UITA DE ELE. DE CELE VECHI MAI ȘTIE CINEVA ,CEVA ? ROMÂNII AR FI INTERESATI SĂ AFLE CĂ ESCROCII SUNT EXECUTAȚI PE AVERI ȘI PE CONTURI.ALTFEL ESTE O ACTIVITATE DE PROSTIT OAMENII. ECROCII CARE AU PRIMIT SUME EXORBITANTE CA ȘI CEI CARE LE-AU UMPLUT BUZUNARELE ,CONTRA PARANDĂRAT,BINE ÎNȚELES LE RÂD ÎN NAS ROMÂNILOR DE RÂND.AU BANI CĂCĂLĂU!!!!!!! MAI ÎNTÂI BANII ȘI APOI PROCESELE CARE VOR DURA ,POATE ,ANI ȘI ANI DE ZILE PÂNĂ CÂND UNII DINTRE EI AR PUTEA ”TRECE COLȚUL”.
Publicat Vineri, 17 februarie 2017
+Răspunde
Recomandate
Datoriile la stat, secretizate
Publicat acum 15 ore şi 24 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
7 articole/ Actualizat Duminică, 08 octombrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Sâmbătă, 23 septembrie 2017
Ilie Şerbănescu

Realist privind lucrurile, actuala formulă de guvernare din România este probabil cea mai profitabilă pentru stăpânul străin al țării.

Ilie ŞerbănescuPublicat acum 5 ore şi 25 minute