Antena 3 face istorie

Antena 3, mai mult decât Antena 1 sau celelalte Antene mai puţin cunoscute, începe să facă parte din istoria recentă şi zbuciumată a ţării noastre. Cu marile ei plusuri şi cu mult reproşatele ei minusuri. Când vorbim de plusuri şi minusuri, ca pe vremea cealaltă, pare că vorbim chiar de România. Dar subiectul România e, totuşi, ceva mai complex.

„Pastorul” Mihai Gâdea, directorul Antenei 3, cel cu toată familia emigrată, plecată nu ştim încă unde şi cum, şi-a onorat vocaţia. Maestrul său, scriitorul şi gânditorul Octavian Paler, un personaj major al ultimilor 50 de ani, poate fi mulţumit acolo unde este. Tânărul său emul, născut tot în Lisa, în Făgăraş, nu l-a făcut de râs. Ba mai mult. De câteva luni, după prăbuşirea organizaţiei PDL (care-şi spune mai nou „populară” şi se împăunează cu atribute creştine!), după „explodarea” afacerii Nana, dar mai ales după serialul halucinant Bercea-Băsescu, cu supervedeta Izaura Anghel (o Bercea Mondial şi ea), Antena 3 a început să facă istorie. Acolo unde instituţiile statului – parchetele (ordinare sau speciale), judecătorii, serviciile secrete, Ministerul Justiţiei însuşi – au cedat, au băgat capul în nisip ca struţul din varii motive, Antena 3, condusă de Mihai Gâdea, a avut curaj, „a forţat nota” şi, iată, fratele preşedintelui-jucător (dictator?) e azi în puşcărie.

Mihai Gâdea, Mugur Ciuvică, Adina Anghelescu, Răzvan Savaliuc, Adrian Ursu, Mircea Badea, Radu Tudor, Dana Grecu, Bianca Nae, Ionuţ Cristache, încurcaţi din când în când de Bogdan Chiriac şi de alţi jucători la mai multe capete, dar completaţi de o puternică echipă de jurnalişti, tânără, solidară, luptătoare, cu intuiţia rolului major care le-a fost destinat pentru România în vreme de primejdie şi de cumpănă, şi-au făcut cu brio datoria şi, sperăm pentru ei, au şi câştigat pe merit. Pentru că un public de câteva milioane i-a urmat, iar acest public de milioane de români nu poate să se înşele.

Lungul interviu cu procurorul Eugen Iacobescu de aseară a fost o lovitură fără egal a echipei de la Antena 3. Complexitatea şi consistenţa declaraţiilor domnului Eugen Iacobescu, scos forţat la pensie de sistemul banditesc, pot schimba, în lunile următoare, România. Contribuţia formidabilă a procurorului Iacobescu merită o analiză separată. Aşa cum o ştiu foarte bine „factorii răspunzători”, dosarele închise abuziv pot fi încă redeschise atât timp cât nu a intervenit prescripţia.

După contribuţiile curajoase, cu totul ieşite din comun, ale procurorilor ejectaţi de sistemul corupt Ciprian Nastasiu şi Valer Marian, procurorul Eugen Iacobescu este al treilea „autor” care întregeşte noua specie „literară” din vreme de corupţie – „literatura procurorilor”. Ciprian Nastasiu, Valer Marian, Eugen Iacobescu pot fi Grigore Ureche, Miron Costin şi Ion Neculce ai timpului nostru de tristă faimă.

Text preluat de la blogul Editurii Compania

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.