Anticorupţia locală este o acoperire a corupţiei multinaţionale

Simptomul falsei lupte cu corupţia este următorul: deşi raportează succese impresionante, Anticorupţia pretinde că lupta ei trebuie ascuţită din ce în ce mai mult. La fel era cu lupta de clasă. Toţi duşmanii de clasă ai comunismului erau de mult în puşcării, dar lupta de clasă anunţa mereu o nouă ascuţire.

Actuala ascuţire, la noi, a luptei cu corupţia a luat forma apărării stradale a Anticorupţiei. Cine o ameninţă? PSD. Nu glumesc. Cu adevărat, PSD ameninţă să dea în vileag adevărata misiune a luptei cu corupţia la noi: apărarea intereselor marilor corporaţii. Nu doar PSD. Și o parte a presei. Care va avea, curând, mari probleme de finanţare, cauzate de retragerea publicităţii cu origine în bugetele multinaţionalelor.

Cei care au trăit oarecum degeaba în comunismul sovietic nu ştiu la ce foloseşte o luptă care creşte pe măsură ce raportează noi şi noi succese. ”Jerusalem Post”, un cotidian israelian de prestigiu, a descris recent la ce foloseşte o astfel de luptă. Ziarul din Ierusalim exemplifică prin fundaţiile finanţate de George Soros şi spune clar că o astfel de luptă serveşte la inducerea haosului acolo unde interese neafectate de haos pot pescui mai bine. Fie ea împotriva corupţiei, în unele state, pentru cauze ecologice, în altele, pentru cauze politice, cel mai adesea, fie că finanţează grupări de stânga radicală, sau de dreapta moderată, rostul acestei lupte fără capăt este, zice cotidianul din Israel, inducerea unor destabilizări care servesc cuiva într-un singur sens: Noii Ordini Mondiale, care, uneori, găseşte obstacole în suveranismul unor state şi are nevoie să-l îndoaie.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioan Buduca 1112 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.