Antonella Marinescu, rechemată de la post de la Toronto

Guvernul Ponta a numit-o, guvernul Ponta a rechemat-o de la post. Un „produs” 100% Radu Mazăre. Ce rezultate s-au înregistrat la prezidenţiale la Toronto.

Rechemare discretă de la post

Prin Hotărîrea de guvern nr.479, publicată în Monitorul Oficial nr. 485 din 2 iulie 2015, este rechemată de la post, Antonella Marinescu, consul al României la Toronto, Canada. De menţionat că Antonella Marinescu a fost numită consul în octombrie 2012, deci de către guvernul Ponta 1. Despre rechemarea de la post, până în prezent nu a transmirat nimic. De regulă, apăreau informaţii privind rechemarea unui ambasador sau a unui consul încă înainte de oficializarea documentelor.

Protejata lui Radu Mazăre

Antonella Marinescu este un „produs politic”, marca Radu Mazăre. A fost consilier local, şefa organizaţiei de femei a PSD Constanţa, iar în 2008 a ajuns deputat. La momentul numirii în funcţia de consul, publicaţia „Ziua de Constanţa” scria, printre altele de Antonella Marinescu: „Nu mai puţin important este faptul că Antonella Marinescu a înţeles întotdeauna dorinţa primarului Mazăre, şeful său pe linie de partid, de a face din Legea urbanismului o lege care să fie într-o mai mare măsură pe placul său. Astfel, parlamentarul constănţean care va da Camera Deputaţilor pe fotoliu de consul, a propus recent o modificare legislativă la Legea urbanismului, modificare care va da investitorilor privaţi posibilitatea de a iniţia Planuri de Urbanism Zonal în baza unui aviz de oportunitate semnat de arhitectul şef şi de primar. În plus, prin amendamentele aduse de parlamentarul constănţean, Executivul nu va mai putea să facă planurile de amenajare teritorială pentru staţiunile turistice de interes naţional şi de pe coasta Marii Negre, sarcină ce ar urma să revină administraţiilor publice locale”. S-ar putea să fie o simplă coincidenţă, între rechemarea de la post şi ieşirea din cărţi a lui Radu Mazăre. Se ştie, încă de când a intrat în vizorul DNA, Mazăre a avut o atitudine ostilă faţă de Victor Ponta şi alţi lideri de la centru.

Să fi contat rezultatul din 16 noiembrie 2014?

Ar mai fi o „problemă” care ar putea să fi contribuit la rechemare: rezultatele de la alegerile prezidenţiale. În primul tur de scrutin, la consulatul României din Toronto s-au prezentat 977 de alegători. Pe primele trei locuri s-au clasat atunci, Klaus Iohanni – 470 de voturi, Victor Ponta – 88 de voturi şi Monica Macovei – 81 de voturi. Pe 16 noiembrie, însă s-a înregistrat o participare aproape triplă, Klaus Iohannis fiind votat de 2.568 de alegători, iar Victor Ponta de 183. După alegeri, foarte multe voci ale românilor din Toronto au apreciat laudativ modul în care Antonella Marinescu a organizat scrutinurile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.