Antonescu: Am cam fost daţi afară de la guvernare. Ponta nu l-a vrut de fapt pe Iohannis vicepremier

Crin Antonescu i-a dat un nou ultimatum lui Victor Ponta miercuri după ce premierul a numit interimari miniștri PSD pe locurile PNL, refuzând astfel în continuare să accepte propunerile oficiale ale liberalilor.

Liderul PNL a declarat miercuri că liberalii îi stau la dispoziţie până luni luni lui Victor Ponta cu propunerile oficiale pe care le-au făcut pentru Guvern, acuzându-l pe Ponta că a inventat pretexte pentru a nu-l accepta pe Klaus Iohannis vicepremier.

În opinia lui Antonescu, Ponta nu a vrut de fapt numirea lui Klaus Iohannis ca vicepremier. 

„De ce domnul Ponta, de ce PSD, de ce aliaţii săi artificiali acceptă orice formulă, dar numai cea normală la care PNL are dreptul, ca domnul Klaus Iohannis să fie viceprim-ministru şi ministru de Interne, nu ştiu. Dar asta îmi arată încă o dată că domnul Ponta are alte gânduri, că PSD şi ceilalţi, asociaţii, au alte gânduri. (…) E clar că oamenii fac pe dracu-n patru numai să nu vină Iohannis”, a declarat Antonescu.

Liderul PNL a susţinut că PSD ar avea un interes asupra Ministerului de Interne, fie printr-un control direct al unui ministru PSD, fie printr-un reprezentant din PNL prin care social-democraţii să controleze ministerul.

„USD, PSD, domnul Ponta au inventat tot felul de formule, tot felul de pretexte, de fapt pentru a nu-l accepta pe domnul Klaus Iohannis ca vicepremier. Ceea ce constatăm în fond, dincolo de aceste detalii, este că, aşa cum a creat un USD care să substituie treptat USL, domnul Ponta astăzi construieşte un Guvern USD, care să înlocuiască Guvernul USL. Domnul Ponta ne pune în faţa alternativei de a accepta să devenim, PNL, membru fondator al USL, un fel de membru ascuns sau de anexă a USD. Noi nu avem niciun fel de motiv să acceptăm transformarea forţată, agresivă, a USL, alianţă cu care am câştigat votul cetăţenilor, într-o construcţie pesedistă, cu partide artificiale, care nu mai păstrează din USL decât două litere, pentru înşelarea alegătorilor”, a acuzat liderul PNL.

„E un lucru care rezultă clar din aceasta criză: frica sau reținerea față de Klaus Iohannis. (…) De ce un om ferm și integru e blocat?”, a spus Crin Antonescu referindu-se la Klaus Iohannis.

Antonescu a susținut miercuri că a acceptat și miniștri liberali interimari în Guvern, cu condiția ca luni să se dea curs propunerilor oficiale ale PNL, oferta fiind însă refuzată de către Victor Ponta.

„Mi-a propus (Ponta – nr.) ca interimari pentru aceste două ministere să fie numiți actualii miniștri liberali din cabinet, eu am declinat această propunere, arătând că putem să mergem pe numiri definitive, nu să inventăm interimate. Am acceptat și varianta ca ministrii liberali să fie interimari, cu înțelegerea ca luni să mergem în Parlament.
Premierul nu a fost de acord, a respins practic pachetul propunerilor noastre și a luat decizia de a numi interimari din USD (alianța PSD, PC, UNPR – nr.)”, a declarat liderul PNL.

Liderul PNL spune că Ponta are de ales până luni dacă îi mai vrea pe liberali la guvernare.

Crin Antonescu a declarat că, luni seară sau marţi, va exista fie Guvern USL, fie un guvern USD, „lipsit de orice legitimitate” şi căruia liberalii îi vor cere „demisia imediată”.

„Luni seara sau marţi, vom avea fie un guvern USL, fie un guvern USD (PSD, PC, UNPR – nr.), lipsit de orice legitimitate şi căruia, ca atare, noi îi vom cere demisia imediată”, a spus Antonescu, întrebat ce se va întâmpla dacă până luni Victor Ponta nu acceptă propunerile PNL.

Întrebat dacă acest lucru înseamnă ieşirea PNL de la guvernare, Antonescu a răspuns: „Până una, alta, am cam fost daţi afară de la guvernare”.

Miercuri, liberalii Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea şi-au înregistrat oficial demisia din funcţia de ministru al Finanţelor, respectiv ministru al Economiei, la cabinetul prim-ministrului, iar pe locurile rezervat liberalilor, ministrul interimar al economiei a fost desemnat pesedistul Constantin Niță. Victor Ponta a preluat interimar Ministerul la Finanțe. 


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.