Antonescu, atac la Klaus Iohannis

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, marţi, la Gândul Live, referindu-se la președintele ales Klaus Iohannis că ”poate” ştie că acesta este ”un om care vorbeşte puţin şi gândeşte cât vorbeşte”.
”Poate că ştiu că este un om care vorbeşte puţin şi gândeşte cât vorbeşte”, a spus Antonescu despre preşedintele ales.

Pe de altă parte, Crin Antonescu a susținut că se poate avea încredere în Klaus Iohannis.

” În spatele unui om, dacă această speranţă e pusă într-un singur om, ea e o speranţă nesăbuită şi nedreaptă. Nu va putea rezolva toate problemele societăţii româneşti (…)Când am spus că ştiu mai multe despre el decât majoritatea oamenilor, ştiu că se poate avea încredere în acest om, dar când vorbim despre dificila misiune, în această privinţă nu ştiu. Dacă ne vom aştepta ca Iohannis să rezolve toate problemele, este o aberaţie. Dacă societatea românească va aştepta la rândul ei să rezolve Iohannis toate treburile se va rezolva rău”, a mai spus fostul preşedinte al PNL.

Crin Antonescu a mai declarat că ar fi regretat că nu a candidat la prezidențiale dacă Victor Ponta ar fi ajuns președinte.

”Dacă Victor Ponta ar fi câştigat aş fi regretat complet că nu am candidat. Având în vedere că această variantă, Klaus Iohannis care a generat ceea ce puţină lume aştepta şi eu nu mai aşteptam o asemenea ripostă la toate lucrurile pe care PSD şi Ponta au înţeles să le facă”, a mai spus fostul preşedinte al PNL.

Totodată acesta a susținut că intenționează să se retragă în curând din viața politică, demers care se va produce treptat.

Întrebat dacă va rămâne în viața politică, Antonescu a răspuns: „Nu cred sau nu mult”.

„Eu doresc să mă ocup şi de altceva decât de politică. De politică cât a fost, m-am ocupat. Nu am rămas dator celor cu care am făcut politică, sunt dator celor care şi-au pus speranţa”, a spus acesta.

Până atunci însă, Antonescu se amestecă în alegerea viitorului șef al PNL. Acesta a anunțat că îl dorește pe Ludovic Orban în conducerea PNL, competiție unde s-a înscris și Teodor Atanasiu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.