Antonescu demisionează de la şefia Senatului cu un mesaj pentru Ponta: „Dacă nu mai sunteţi premier, nu mai sunteţi nimic!”

Liderul PNL Crin Antonescu a anunţat marţi că demisionează din funcţia de preşedinte al Senatului după un schimb de replici cu Victor Ponta. Antonescu a făcut anunţul de la tribuna Parlamentului după ce Victor Ponta i-a fluturat funcţia prin faţă, asta deşi anterior susţinea că PSD nu va cere niciodată debarcarea liderului PNL de la şefia Senatului.

Ponta a declarat în plenul Parlamentului că USL încă există sub diverse forme, lucru demonstrat că preşedinţii Senatului şi ai Camerei Deputaţilor au fost aleşi prin USL şi nu se poate sta în această poziţie spunând că nu mai există USL.

În replică, liderul PNL a spus că are o propunere pentru Victor Ponta: „Domnule premier Victor Ponta, dumneavoastră vedeţi în prezenţa mea în fruntea Senatului semnul că USL mai există. Vă spun eu, USL nu mai există. Aveţi curaj, ca să ne convingem amândoi, să demisionăm amândoi din funcţiile pe care le-am obţinut la USL? Suntem aici, în plenul Parlamentului, e toată lumea, aveţi consilierii, presa. Eu demisionez frumos din preşedinţia Senatului, pe care mi-a dat-o USL, dumneavoastră, din funcţia de premier, pe care v-a dat-o USL”, a anunţat Antonescu, continuând: „Nu ştiu răspunsul. Nu facem asta, nu aveţi acest curaj. Dintr-un simplu motiv, nu din cauză că trebuie să treceţi pe la Cotroceni, că aţi mai trecut, nu-i vorbă, ci pentru că, îmi pare rău să spun, dar e adevărat: Eu dacă nu mai sunt preşedintele Senatului, sunt acelaşi, ba am chiar mâinile mai libere. Dumneavoastră, dacă nu mai sunteţi prim-ministru, nu mai sunteţi nimic”.

Ponta a răspuns că nu demisionează şi că liderul PNL a mai spus că demisionează, dar nu a făcut-o.

Imediat, Antonescu a revenit la tribuna Parlamentului cu un mesaj scurt. „Dragi colegi, eu demisionez din funcţia de preşedinte al Senatului”, a anunţat Crin Antonescu în plen.

În urma anunţului demisiei lui Antonescu, parlamentarii liberali au scandat repetat „Demisia” la adresa lui Victor Ponta.

 
La Victor Ponta dacă funcţie nu e, nimic nu e

Victor Ponta a comentat ulterior scurt demisia lui Antonescu, de la conducerea Senatului răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor. „Cred că e influenţa de aseară de la Mircea Badea. Păi s-a sinucis cum i-a cerut Mircea!”, a afirmat Ponta, ajuns de două ori premier cu ajutorul liberalilor şi cu sprijinul direct al lui Crin Antonescu.

Apoi, la mai puţin de două ore de la anunţul lui Antonescu, Ponta a susţinut, răspunzând unei întrebări, că a fost surprins de demisia lui Crin Antonescu.

Victor Ponta a mai anunţat că luni, în calitate de lider al PSD, va propune pentru şefia Senatului un senator care a candidat din partea USL. Surse politice susţin că favorit pentru şefia Senatului este Călin Popescu Tăriceanu, care a demisionat din PNL pentru a se alătura lui Ponta.

De asemenea, pentru funcţia de preşedinte al Senatului o altă variantă vehiculată este Ioan Chelaru (PSD) sau postul ar urma să revină PC.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.