Antonescu nu crede că l-ar fi bătut pe Ponta la prezidențiale

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, nu crede că ar fi câştigat lupta prezidențială cu Victor Ponta dacă ar fi fost candidat în locul lui Klaus Iohannis. Antonescu consideră că ar fi câștigat Președinția doar dacă era candidatul USL.

„Dacă rămânea USL-ul ajungea la momentul candidaturii la prezidențiale cu mine, înseamnă că USL-ul mergea cu totul altfel, mult mai aproape de nivelul promisiunilor făcute. Atunci cred că acel candidat al USL-ului nu putea avea adversar. Sigur, Klaus Iohannis nu intra în competiție… Ce pot să spun, ca să fiu corect, este că am serioase îndoieli că eu, acum, în locul domnul Iohannis, puteam să-l bat pe Ponta. Poate puteam să-l bat, ceea ce domnul Iohannis n-a putut, într-o dezbatere televizată, poate puteam să-l bat în conținutul unei campanii, dar pur și simplu la vot oamenii aveau de ales între doi politiceni și nu cred că acest milion de oameni în plus ar fi venit pentru mine împotriva lui Victor Ponta”, a declarat Crin Antonescu, în cadrul unui interviu acordat DcNews.

Pe de altă parte, Antonescu a apreciat că nu trebuie considerat Victor Ponta ca fiind omul negru al democraţiei româneşti: ”Dacă acum ne ducem și punem în spatele lui Ponta tot răul, n-o să rezolvăm nimic. De câte ori în cârca unui om se pun toate speranțele, iese prost. Chiar și în cârca lui Băsescu, și am spus-o mereu în acești 10 ani: ‘Nu e numai Băsescu răul în țara asta’. Ponta a ajuns în situația de băiatul negru al democrației românești și toți ceilalți iohaniști în devenire și oameni ai viitorului și ai speranței”, a spus Crin Antonescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.