Antonescu: Proiectul Roșia Montană nu poate fi susţinut

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat luni, de la sediul PNL că proiectul exploatării de la Roşia Montană nu poate fi susţinut, apreciind totodată că sentimentul public contrar e mai important decât datele tehnice.

„Doresc să fac o declaraţie în nume strict personal. Având în vedere calitatea mea de preşedinte al Senatului, de preşedinte al PNL, e o declaraţie care nu angajează strict Senatul şi nici PNL. Am un punct de vedere ferm şi definitiv conturat în legătură cu proiectul Roşia Montană”, a spus liderul PNL.

Antonescu a menţionat că proiectul produce o semnificativă scindare în societatea românească, un număr semnificativ de cetăţeni neavând încredere că un asemenea proiect va utiliza resursele acestei naţiuni în beneficiul acestei naţiuni.

”Astăzi, deși discuțiile din Parlament nu au început, am un punct de vedere ferm în legătură cu proiectul Roșia Montană. Cred că proiectul exploatării la Roșia Montană nu poate fi susținut. Fie ar trebui retras, ceea ce nu e cazul deoarece a fost trimis mai departe de Guvern. fie trebuie respins. Am ajuns la acestă concluzie nu din motive tehnice, nu pentru că ar avea șansa de a fi fezabil sau util. Ci pentru că există consecințe majore care împiedică aprobarea lui. E un proiect de anvergură națională. E vorba de unele dintre resursele cele mai importante ale acestei națiuni. Când vorbim de un proiect care implică resurse naționale importante ale unei națiuni e important să avem susținere publică. Constatăm că proiectul producere o semnificativă scindare în societatea română. Un număr semnificativ de cetățeni nu au încredere că proiectul va utiliza reursele acestei națiuni în beneficiul națiunii”, a explicat președintele Antonescu.

Antonescu a sustinut ca proiectul  acționeaza în beneficiul românilor.

”Există o uriașă cantitate de suspiciune nu doar în mediul politic, în cercurile de presă sau mediul online, ci în opinia publică. Nu ar acționa cu interesele publice, naționale, legitime. S-au adus acuzații care au adâncit sau amplificat sentimentul. E vorba de anumite fragilități ale proiectului. Primul ministru ne spune că va vota împotriva lui în calitate de parlamentar. E un proiect care în ceea ce privește avizul de mediu, esențial într-o asemenea temă, ministrul de resort de spune că va da sau nu avizul în funcție de rezultatul votului în Parlament”, a mai spus Antonescu.

UPDATE Parlamentarii PNL vor vota împotriva proiectului

 PNL nu va susţine proiectul de la Roşia Montană, au decis parlamentarii liberali luni seară, după o şedinţă în care au dezbătut subiectul.

După întrunirea de luni seară, Antonescu a anunţat, că poziţia politică asumată de parlamentarii PNL este de a vota împotriva proiectului de lege privind Roşia Montană. Decizia a fost luată prin vot.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.