Antonescu: România are nevoie nu neapărat de un președinte liberal

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi la Maramureș că „România are nevoie nu neapărat de un președinte liberal, ci de un președinte liber”, criticând, în context, schimbul de replici tăioase dintre Traian Băsescu și Ilie Sârbu.

„România are nevoie nu neapărat de un președinte liberal, România are nevoie de un președinte liber. Liber însemnând că un om care nu se teme sub nicio formă de vreun șantaj și nu are nimic de ascuns și nu va ajunge niciodată, așa cum vedem azi, politica românească rezumată în schimburile rușinoase dintre un Traian Băsescu și un Ilie Sârbu, că nu știi care e unul și care e altul, și s-a ajuns ca unul, președinte al țării de zece ani, la spartul târgului, să-l denunțe pe liderul senatorilor din cel mai mare grup parlamentar drept geambaș de terenuri și să insinueze nu știu ce escrocherii, dar fără să spună care sunt și fără să ducă precis unde trebuie duse asemenea lucruri, iar celălalt, lider al celui mai mare grup din Parlamentul României să spună de la tribuna Senatului, să-i spună președintelui: Știm niște lucruri despre tine! Dacă mai vorbești ceva ce mă deranjează pe mine sau pe doamna Firea sau pe ginere sau pe cineva, am să ți le spun!”, a spus Antonescu.

Liderul PNL s-a întrebat apoi retoric: „Unde suntem, într-o piesă de teatru cu borfași, într-un film despre interlopi, într-un ciné-vérité?”, dându-și singur un răspuns: „Nu, suntem în politica românească, un dialog între doi dintre cei mai puternici oameni ai țării”.

„România are nevoie de un președinte liber, dacă se poate și liberal, liber de asemenea schimburi de replici, liber de dominația grupurilor din propriul său partid, liber de baroni, liber de oameni care îi spun: Te facem președinte, dar va trebui să ne reprezinți pe noi și nu pe toți românii! România are nevoie de un președinte liber, al tuturor românilor. Poate Partidul Național Liberal să-l dea? Da! E foarte greu, dar e posibil”, a mai apreciat liderul PNL.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8515 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.