Antrax în Bulgaria

Autoritățile din Bulgaria au intrat în alertă după ce un cioban din satul Stefan Karadjovo a fost internat la spitalul din Iambol, în sudul țării, relatează presa bulgară.

Bărbatul a fost diagnosticat cu o formă cutanată de antrax, iar un alt cioban şi nepotul lui, dintr-un sat din nordul ţării, sunt suspectaţi că dezvoltă simptome de antrax cutanat.

Georgi Drosev, în vârstă de 47 de ani, s-a infectat după ce a tăiat o oaie bolnavă. El spune că nimeni n-a mâncat carnea şi a aruncat carcasa într-o râpă de la marginea satului. Doctorii spun că starea pacientului este bună şi va fi externat săptămâna viitoare.

Carcasa de animal, aruncată într-o râpă

Serviciile veterinare au dezinfectat curtea lui Drosev, precum şi râpa unde a aruncat carcasa animalului bolnav. Întreaga zonă este în carantină şi s-a început vaccinarea animalelor domestice.

Între timp, relatează presa bulgară, au apărut suspiciuni de antrax şi în satul Brestovene, din apropierea oraşului Razgrad, din nordul ţării, unde cinci oi din aceeaşi turmă au murit în cursul acestei săptămâni.

Serviciile veterinare au ordonat vaccinarea tuturor celor 1.200 de oi şi 400 de vite din sat, iar staulul oilor a fost dezinfectat cu penicilină. Au fost trimise probe la Sofia pentru teste de antrax.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.