Anunț șoc pentru utilizatorii unor telefoane mobile

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co Ltd a anunțat marți că a decis să oprească vânzările de telefoane Galaxy Note 7 și totodată a cerut utilizatorilor acestui dispozitiv să îl închidă din motive de siguranță, după apariția unor imagini în care acest telefon a luat foc, informează AFP și Reuters, citate de Agerpres.

Samsung, cel mai mare producător mondial de smartphone, a precizat că a cerut tuturor operatorilor de telefonie mobilă să oprească de la comercializare Galaxy Note 7, atât dispozitivele originale cât și cele destinate a le înlocui, până când va descoperi cauza incendiilor.

„Consumatorii care dețin fie un Galaxy Note 7 original fie unul înlocuitor ar trebui să închidă dispozitivul și să înceteze să îl mai utilizeze”, se arată într-un comunicat al grupului sud-coreean.

Acest anunț a provocat o cădere imediată a acțiunilor Samsung care marți la prânz înregistrau un recul de 4,82% la bursa de la Seul, astfel că valoare de piață a Samsung s-a diminuat cu 14.700 miliarde woni (13,2 miliarde de dolari).

Un clip video apărut pe internet arată cum un angajat al unui Burger King din Coreea de Sud încearcă să scape de un telefon Galaxy Note 7 fumegând.

Analiștii sunt de părere că decizia Samsung de a opri comercializarea Galaxy Note 7 pentru a doua oară în mai puțin de două luni de la lansare ridică semne de întrebare cu privire la controlul calității și de asemenea ar putea provoca daune financiare și de imagine grupului sud-coreean. „Este posibil că această decizie a ucis brandul Note 7 . Cine poate ști dacă va mai fi relansat vreodată”, a apreciat Edward Snyder, director la Charter Equity Research.

Samsung a început să comercializeze „phableta” (terminal de talie medie între smartphone și tabletă n.r.) Galaxy Note 7 la data de 19 august însă în luna septembrie a fost nevoit să anunțe retragerea de pe piață a 2,5 milioane exemplare, după mai multe incidente în care bateria acestui telefon a luat foc. Ulterior, grupul sud-coreean a decis să înlocuiască dispozitivele vândute deja la nivel mondial, dar săptămâna trecută au apărut informații că și dispozitivele de înlocuire au luat foc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.