×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 6 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Miercuri, 20 septembrie 2017, 04:57
EUR (€)
+0.0008 ↗
4.5990 RON
USD ($)
-0.0119 ↘
3.8373 RON
• • •
Teste
Apa din toată lumea, contaminată

Teste recente arată că miliarde de oameni din întreaga lume beau apă contaminată cu particule de plastic, 83% din mostre fiind poluate, potrivit The Guardian. Rezultatele îi obligă pe oamenii de știință să facă noi cercetări privind consecințele asupra sănătății. Mostrele luate de la apa de robinet din 14 țări din întreaga lume au fost analizate de cercetători pentru o investigație Orb Media.

Cea mai mare rată de contaminare este în SUA, cu 94% din mostre contaminate cu fibre de plastic, care includ clădirile Congresului, Agenția de Protecție a Mediului și Trump Tower din New York. Urmează India și Libanul. În Europa, țări precum Marea Britanie, Germania și Franța au cea mai mică rată de contaminare, dar și aceasta este de 72%. Numărul mediu de fibre descoperite în fiecare 500 ml de mostre a fost de 4,8 în SUA și 1,9 în Europa. Ținând cont că o persoană bea, în general, între 2 și 3 litri de apă pe zi, acesta ar putea ingera între 3.000 și 4.000 de microparticule în fiecare an, au estimat cercetătorii. Efectele asupra sănătății a prezenței microparticulelor de plastic sunt în curs de determinare, însă autorii studiului notează că lucrările anterioare au arătat că acestea pot contribui la răspândirea substanțelor chimice și a bacteriilor.

„Aceste particule de plastic (prezente în apa de băut) se adaugă materialelor plastice potențial consumate din alte produse, precum sarea de mare, berea sau fructele de mare“, au subliniat autorii care au făcut apel la aprofundarea cercetării asupra efectelor ingerării acestora asupra sănătății umane.

Andreea TudoricăPublicat Joi, 07 septembrie 2017
3462
 | 2
 | 7
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
viki
+4
Imagini cu boala ,,morgellons ,,apar foarte des in SUA Sunt microparticule de plastic intrate in organism prin piele ,care provoaca diverse boli si rani .Boala este foarte greu acceptata de medici si autoritati. Particulele de plastic se crede ,dupa cum spun martorii ,ca se arunca din avion [chemtrails] in mod deliberat. La noi nu se pune problema ca apa si aerul sa fie contaminate, tot timpul sunt ,,in limite normale,, Specialistii ,,din domeniu au constiinta impacata ca vegheaza la binele nostru si monitorizeaza poluarea ,,corect,, Ca se arunca substante toxice in apa, ca se ard cianuri si alte substante in gropile de gunoi ,aerul si apa sunt in limite normale. La noi numai ambrozia si ursii sunt un pericol.
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
Mișșkă @ viki
0
de urși o să „scăpăm” curând...are „grije” grațioasa...
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
Pixelu Albastru
+7
Din cunoștințele mele, cea mai poluată țară, inclusiv resursele de apă, este China, din cauza industrializării excesive din ultimii zeci de ani. Printre cele mai protejate resurse de apă se află în Slovenia, singura țară membră a UE unde apa este „bun public gestionat de stat”, amendament ce este trecut în constituția țării. Amendamentul sună cam așa: „... resursele de apă reprezintă un bun public gestionat de stat. Resursele de apă trebuie folosite în mod durabil, în primul rând pentru a furniza cetățenilor apă potabilă și gospodăriilor apa necesară și, prin urmare, nu sunt un bun comercial.” În hipermarketurile din Slovenia n-o să găsiți apă îmbuteliată. Și declarația primului ministru Miro Cerar este interesantă: „Apa din Slovenia este de foarte bună calitate și, datorită valorii sale, în viitor va deveni ținta țărilor străine și corporațiilor internaționale. Pe măsură ce apa va deveni o marfă din ce în ce mai valoroasă, presiunea pentru a o obține va crește și nu trebuie să ne dăm bătuți.”
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
stefan
+3
14 tari nu inseamna "toata lumea"!
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
cico @ stefan
+1
Chiar asa, poate afla si Anreea !
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
Emile
+12
Păi dacă am înlocuit conductele din teavă de oțel (fierul este cel mai inofensiv) cu țevi de cupru și plastc, iar râurile, lacurile, fluviile, mările, oceanele și deserturile sunt doldora de pungi și peturi și resturi de plastic, nici apa nu poate fi altfel. Nu mai mai facem mâncare în vase de tablă smălțuită ci în vase din aliaje de crom-nichel, farfuriile nu mai sunt din porțelan ci din arlcopal. Unde sunt fabricile de vase emailate din Mediaș, porțelanurile de Iris Cluj, Alba Iulia, Curtea de Argeș, paharele și bocanele de stică, damigene de Sticla Turda, Gherla etc... cristalurile de Mediaș? Nu mai sunt, aducem tot din China și nu se compară, cele ce ajung în România, cu obiectele de menaj sau vesela care se fabrica la fabricile amintite. Tot în ce gătim, după modă, teflonate, de inox, ceramică și câte altele au cantități infime de substanțe toxice care în timp se adună.
Publicat Joi, 07 septembrie 2017
+Răspunde
Mache @ Emile
0
.de „ceva” - trebuie să murim și noi ...
Publicat Vineri, 08 septembrie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
Ioan Buduca

După ce au apărut ziarele, a fost posibilă manipularea în masă, prin propagandă ideologică. După ce au apărut televiziunile, propaganda prin ideologie s-a transformat în propagandă de tip publicitar.

Ioan BuducaPublicat acum 9 ore şi 14 minute