Apel către Crin Antonescu: „Nu ai nicio justificare”

Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian i-a transmis, joi, fostului președinte al partidului Crin Antonescu că nu are nicio justificare să refuze să urce pe scenă cu Klaus Iohannis, după ce a făcut acest lucru în 2009 cu Mircea Geoană, cerându-l acestuia „să se întoarcă”.

”Nu ştiu dacă am toate elementele să prefigurez comportamentul lui (Antonescu – n.r.). Începând din februarie, comportamentul lui s-a schimbat. Şi, ca să fim siguri că rămâne acelaşi om dezinvolt şi liber ca până în februarie, între turul I şi turul II va trebui să se întoarcă”, a declarat, într-o conferinţă de presă la Oradea, răspunzând unei întrebări.

Vosganian l-a invitat ”politicos” pe Crin Antonescu ”să se întoarcă” alături de PNL, măcar de dragul anilor când a condus acest partid şi pentru că a iniţiat proiectul fuziunii PNL-PDL.

”Eu nu vă dau un răspuns, ci adresez o invitaţie. Am avut mai multe discuţii cu Crin Antonescu, mi s-a părut că el nu se acomodează din mers cu tipul de campanie al lui Klaus Iohannis. Dar asta era mai de mult. Nu am mai vorbit cu el de când a început campania. Eu cred că Antonescu, măcar de dragul anilor în care a condus PNL, de dragul proiectului pe care l-a iniţiat, PNL-PDL, ar trebui să se întoarcă între turul I şi turul II”, a spus Varujan Vosganian, precizând că ”asta e partea politicoasă”.

”Am să vă dau şi partea mai puţin politicoasă a invitaţiei. Când te-ai suit pe scenă cu Mircea Geoană în 2009, nu ai nicio justificare să refuzi să urci pe scenă alături de Klaus Iohannis în 2014. Motivele pentru care ai putea să-l sprijini pe Iohannis sunt mult mai multe decât motivele care te-au făcut să-l susţii pe Geoană”, a mai spus Vosganian.

Vicepreşedintele PNL a mai susținut că ”lumea îi duce dorul” lui Antonescu, pentru „dârzenia, retorica şi surprizele” lui, deoarece ”nu i-a luat nimeni locul”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.