×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 13 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 08:05
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Ordonanță controversată
Apel către Guvern în sprijinul românilor din străinătate

C.A.P.I.M.E.D. România (Asociația Românilor din Italia), cu sediul la Palermo, cere Guvernului să modifice Ordonanţa 30/2017, care prevede amendarea românilor din diaspora pentru lipsa declaraţiei fiscale.

"Le reamintim membrilor guvernnului că foarte mulţi români plecaţi în străinătate – de ordinul sutelor de mii – trăiesc în condiţii foarte grele, muncesc la negru sau sunt exploataţi de angajatorii care de cele mai multe ori nu-i plătesc. Ei sunt exact cei care nu-şi pot obţine rezidenţa fiscală în ţările în care au plecat, deci cei direct vizaţi de Ordinul 30/2017. vor fi amendaţi cu sume între 50 şi 100 de lei, de la 1 ianuarie 2018, fără măcar să ştie că li se vor lua banii. Diaspora se confruntă cu mii de cazuri de abuz, cu sărăcie şi sclavie. Amendarea unor oameni care poate nici măcar nu vor afla informaţia despre aceste amenzi este jaf la drumul mare. Înţelegem nevoia de bani la bugetul statului, dar este inadmisibil ca un executiv să se gândească să facă rost de aceşti bani de la săraci, ca să aibă apoi de unde da la bogaţi! Am cerut Premierul României, Mihai Tudose, să analizeze cu atenție situaţia românilor plecaţi în străinătate și în loc să dispună măsuri de urgență pentru protejarea muncitorilor abuzați, guvernul a venit cu noi măsuri de taxare a celor mai săraci dintre conaţionalii noştri, dar cu zero soluţii pentru a-i ajuta. Doar în Italia erau, la sfârșitul anului 2016, 1.151.395 de români, conform datelor oficiale ISAT. De fapt, în Italia sunt peste 3 milioane de români, dintre care peste jumătate nu sunt înregistrați cu forme legale. Creșterea numărului de români care pleacă anual în Italia este în medie cu circa 4% mai mare față de anul trecut, dintre care circa 70% sunt femei. Cei peste 1,5 milioane de români care merg să muncească în Italia fără contracte de muncă, dintre care peste 700.000 sunt femei, reprezintă un grup vulnerabil fără niciun fel de sprijin. Exact aceşti oameni năpăstuiţi vor fi cei afectaţi de măsurile fiscale prevăzute în Ordinul 30/2017", afirmă asociația într-un comunicat remis redcației.

C.A.P.I.M.E.D. România adaugă că autoritățile noastre nu știu nici câți români sunt plecați la muncă în străinătate, fără forme legale, nici câți români sunt în sclavie, sechestraţi şi obligaţi să muncească fără a fi plătiţi sau să se prostitueze. "Datele statistice arătau acum şase luni că peste 4,5 milioane de români muncesc în țările europene. Cu siguranţă, în acest moment putem vorbi de peste 5 milioane de români în diaspora, pentru că ultimele informaţii arată că 15 români pleacă definitiv din ţară în fiecare oră, mulți nefiind înregistrați. Guvernul României nu are nici datele reale, nici nu se interesează de situaţia celor pe care angajatorii îi forțează să lucreze in condiții mizere, a româncelor şi a copiilor violaţi, bătuţi şi obligaţi să cerşească sau să se prostitueze. Aceşti români uitaţi de guvern atunci când ar trebui să li se ofere protecţie sunt cei care vor fi amendaţi, începând cu 1 ianuarie 2018, pentru că nu îşi vor putea depune formularele de declaraţie fiscală. Aceşti români sunt şi ei printre cei care, din puţina lor agoniseală, atunci când au, trimit banii în ţară, pentru a-şi întreţine familiile, contribuind la suma de peste 55 de miliarde de Euro, care a reieşit din calculele oficiale, adică mai mult decât au adus în România investitorii străini și mai mult decât a primit România de la Uniunea Europeană.

În timp ce Ministerul Pentru Românii de Pretudindeni se ocupă în continuare de finanțarea proiectelor așa-zis culturale și distribuirea posturilor pe linie de partid, guvernul vrea să adune bani la bugetul statului de la cei mai săraci, ca să poată plăti acele posturi şi evenimente inutile sau utile doar pentru atragerea voturilor, la viitoarele alegeri. Totuşi, membrii actualului guvern ar trebui să se gândească şi la consecinţele electorale ale acestei măsuri, pentru că, din calculele noastre reiese că 80% dintre românii din ţară au cel puţin un membru al familiei plecat la muncă în străinătate, care trimite bani acasă. În aceste condiţii, vor pierde nu numai voturile celor peste 5 milioane de români din diaspora, ci şi pe ale familiilor rămase în România, după ce li se vor lua banii cu forţa şi după ce li se vor impune impozite pe sărăcie celor care îşi dau viaţa pe câmpuri, la limita subzistenţei, pentru a trimite câţiva bănuţi în România", conchide asociația.

(R.C.)Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
981
 | 1
 | 17
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
rob
-1
Cine-a intors spatele mamei Romania sa ramana pe-acolo pe unde s-a dus, nu sa mai emita pretentii tot de unde-a scuipat!
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
comunistul scos din mintzi @ rob
+1
Rob@--Eu m-am conformat spuselor tale acum 18 ani cu mentiunea ca n-am intors spatele Romaniei iar daca-i vorba de scuipat ai dreptate.La plecare am scuipat pe niste comunisti imputiti si pe niste propagandisti ca tine.
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Crocodilul
-4
Alo, Dragi Tovarasi. Ati plecat? Sa va fie de bine! Guvernoiu socialist are probleme acum sa aduca emigranti. Lasati-o balta cu apelurile. Nu va aude nimeni. Sunt surzi si muti cind aud de subiecte delicate. Mafiile au limbutenie numai la televiziunile trompetiste ale sistemului.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Rusine evazionistilor
+2
In Romania nu vreti sa platiti impozite motivand ca platiti in strainatate, dar in strainatate voi munciti la negru, iar apoi va intoarceti in tara si vreti ajutor social si pensie sociala din taxele si impozitele pe care eu le platesc! Nu va este deloc rusine??? Cand o sa platiti taxe si puteti dovedi acest lucru, atunci sa comentati!
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
dezbina si stapaneste @ Rusine evazionistilor
+5
Impozitul pe venit se plateste acolo une ai rezidenta, adica unde locuiesti mai mult de 6 luni. Daca cineva lucreaza afara si nu plateste impozit, doar statul respectiv are dreptul sa faca demersuri pt recuperarea impozitului. In privinta ajutorului si pensiei sociale astea sunt clar reglementate in fiecare stat. Dar tu, la fel ca alti primitivi de pe aici din forum le amestecati la gramada. Hotii care au condus si conduc tara au furat pe rupte si acum invrajbesc oamenii, iar primitivii ataca. Multi poliricieni si familiilor lor sunt "oamnei de afaceri", afaceri facute cu statul. videanu, Ghita, Blaga, si multi altii. Banii i-ai investit pe afara. Au fost acesti bani castigati in Romania impozitati, cine ii intreaba de asta, nu mai zic de provenienta lor.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Claudia
+2
TOATE TARILE UE AU REGLEMENTATA FISCAL REZIDENTA! Numai în România TOTUL este aiurea. NIMENI si nici o institutie nu stie câti suntem cu drept de vot, câti suntem în tara, etc. SI "DIASPORA" TREBUIE SA RESPECTE LEGISLATIA!
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Ileana Rollason
0
Da. Tipii sunt incomparabil mai de crezut decât fadere, circ enorm fara motiv.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
drepturile cerateanului UE
-2
Nu stiu exact ce prevede aceasta lege, insa daca cineva inainte de a pleca din tara si de a sti exact daca afara obtine un loc de munca, trebui sa declare la autoritati ca are rezidenta afara, acest lucru ar fi un abuz fata d edrepturile si libertatile cetateanului UE, care este liber sa traiasca si sa munceasca unde doreste. Romanii care considera ca legislatia UE nu este aplicata corect sau de loc trebui sa trimita petitii la organele din UE responsabile, cu cut mai multe petitii, cu atat mai bine. Guvernul vrea bani de la UE, bani care ajung in mare parte prin coruptie pe lka firmele lor sa ale familiei insa pe romanii ce se chinuiesc pe afara (plecati tot din cauza coruptilor din tara care au furat tot) cauta sa-i discrimineze.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
anado tauriga
-3
da da, zise guvernu' alias tristan tzara...
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
drepturile cerateanului UE
-4
In primul rand Romania trebuie sa respecte legislatia europeana. "bb) Ierarhia normelor în raport de dreptul UE În raportul exterior dintre legile române şi dreptul UE primează aplicarea dreptului UE. Libertăţile fundamentale din Tratatul privind funcţionarea UE sau regulamentele UE se aplică în mod nemijlocit de către judecător; nu se va aplica dreptul intern român conţinând dispoziţii contrare. Art. 149 alin. 2 din Constituţia României stipulează: „Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor constitutive ale Uniunii Europene, precum şi celelalte reglementări comunitare cu caracter obligatoriu, au prioritate faţă de dispoziţiile contrare din legile interne, cu respectarea prevederilor actului de aderare.” Si art. 148 alin. 4 din Constituţie stipulează: „Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul şi autoritatea judecătorească garantează aducerea la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării şi din prevederile alineatului "... Romania daca nu doreste sa respecte drepturile cetateanului poate iesi din UE.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
drepturile cerateanului UE
-2
Drepturile ce decurg din calitatea de cetatean european, pot fi clasificate in urmatoarele categorii: drepturi politice, libertati cu caracter economic si drepturile garantii. Din categoria drepturilor politice fac parte: - dreptul de vot si de a fi ales la alegerile locale - dreptul de vot si de a fi ales la alegerile pentru Parlamentul European Din categoria libertatilor cu caracter economic fac parte: - dreptul la libera circulatie si dreptul la sejur. - libera circulatie a lucratorilor si accesul liber la locurile de munca salariate...
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
gelu
+2
DA! Sa stea toti din diaspora linistiti acolo cu salarii(la negru, la gri, etc.) de 1500- 3000 de euro, ca noi cei ramasi in tara pe 3-400 de euro/luna vom rabda si vom pune umarul sa le inaltam o tara ca afara, unde ei sa vina si sa-si bea cafeaua. Vrei sa votezi ???? vii in Romania frate si o faci dupa ce dovedesti ca stii ce vrei pentru tara asta. Nu imi numesti tu un presedinte sau un partid care sa ne conduca numai pe noi cei de aici, ca pe voi si asa nu va intereseaza ce se intampla in tara.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 18 ore şi 7 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 12 ore şi 14 minute