Apel către loialiștii lui Traian Băsescu

Domnului Crin Antonescu Presedintele interimar al Romaniei
Domnului Victor Ponta Prim ministru al Guvernului Romaniei
Domnului Petre Filip Presedintele Senatului
Domnului Valeriu Zgonea
Presedintele Camerei Deputatilor
Directorilor serviciilor nationale de informatii – S.R.I. . S.I.E.
Directorilor serviciilor de securitate- S.P.P. , S.T.S
Directorilor structurilor informative departamentale de informatii si securitate al Ministerului Apararii, Ministerului de Interne si Ministerului de Justitie

APEL
pentru abtinerea politica a loialistilor lui Taian Basescu din structurile speciale de de securitate nationala

O puternica retea parainstitutionala a loialistilor lui Traian Basescu, formata din generalii fidelizati cu numarul stelelor de pe epoleti – la vedere sau acoperiti – , cu inaltimea functiilor in care au fost promovati si cu iertarea numeroaselor abuzuri si ilegalitati savarsite impotriva ratiunii existentei autoritatilor de securitate pe care le conduc, actioneaza in dispretul Constituiei ,al legilor si al bunului simt, pentru salvarea presedintelui suspendat de judecata implacabila a votului popular.
Scandalul generat de comutarea întregului sistem de legături guvernamentale speciale de la cabinetul preşedintelui suspendat la sediul de campanie al cetăţeanului Traian Băsescu nu pare a-l sensibiliza pe preşedintele interimar, de facto si de jure, şi presedinte al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.
Implicaţiile faptului în sine depăşesc limitele unui abuz ori încălcări comune ale legii. Acţiunea, în recvidivă, a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale are dimensiunile şi toate ingredientele unui atentat la Democraţie, Constituţie, Stat de Drept şi Securitate Naţională.
Practic, din momentul în care a intervenit suspendarea din funcţia de preşedinte al României, sistemul de comunicaţii guvernamentale speciale interne şi internaţionale aflat la dispoziţia lui Traian Băsescu trebuia şi el suspendat, tăiat semnalul.
Surse de cea mai mare incredere din interiorul comunitatii de informatii ne-au semnalat că preşedintelui suspendat ii sunt transmise ,in mod operativ, pe canalele de comuniucatii secretizate,buletinele de informaţii şi notele speciale de informare colectate de la toate serviciile şi structurile informative.
Menţionăm că întreruperea fluxului informaţiilor şi estimărilor informative secrete către preşedintele suspendat este, de asemenea, o consecinţă implicită a poziţiei în care se află cel în cauză.
Cu toate informaţiile serviciilor la dispoziţie, cu sistemul de comunicaţii secretizate la sediul de campanie şi la resedinţă, preşedintele suspendat continuă să dea dispoziţii ilegale generalilor loiali din SRI, SIE, SPP, STS, Direcţia de Informaţii a Apărării, Ministerul de Interne, precum şi obedienţilor săi din Ministerul Public – procurorul general Laura Kovesi, şeful DNA, Daniel Morar -, Consiliul Superior al Magistraturii, preşedinţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Curţii Constituţionale ş.a.
De la acest pupitru de comandă, suspendatul coordonează agresiunile infomaţionale externe împotriva României şi pune în operă noi acte de înaltă trădare a intereselor naţionale. Prin acest centru C.4 – Comunicaţii, Comandă, Coordonare şi Control -, presedintelui suspenda I se poate activa interfaţa de monitorizare şi control în timp real a procesului de votare, centralizare şi evaluare a rezultatelor votului din 29 iulie crt.
Un puternic curent de opinie, conturat pentru argumentarea necesităţii convocării urgente a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării în vederea demiterii directorului Serviciului de Teleomunicaţii Speciale a rămas, până în prezent, fără ecou.
Tolerarea aceste stari de fapt nu poate fi interpretata decat drept inconstienta ori pactizare, ceea ce semnifica un act de tradare de o gravitate extrema, savarsit prin inselarea, cu buna stiinta, a sperantelor majoritatii covarsitoare a poporului roman,care nu-l mai doreste pe Traian Basescu in inalta demnitate de Presedinte al Romaniei.
Referendumul pentru demiterea presedinelui se pregateste si se va desfasura pe premise false in cea ce priveste numarul votantilor. Traian Basescu si autoritatile responsabile ale statului cunosc, de circa 8 luni, ca populatia stabilaa Romaniei a scazut din 2002 cu 2.638.000 persoane, fiind in rezent de 19.043.000 relativ egala cu cea constatata la recensamantul din 1965.
Estimarea numarului populatiei a fost realizata stiintific, pe baza datelor recensamantului, de catre profesorul Vasile Gheţău, personalitate ştiinţifică de notorietate internaţională (între altele, expert şi cercetător al Centrului Demografic al ONU în România între 1974 şi 1984, director al Centrului de Cercetări Demografice al Academiei Române, consultant al ONU în probleme de analiză demografică aplicată), care este şi cea mai autorizată voce în statistica populaţiei. Estimarea mentionata este si o pertineanta analiza cu importatante valente strategice de securitate nationala, fiind recent publicata in „Drama noastră demografică.Populaţia României la recensământul din octombrie 2011” (Editura Compania, 2012).
Marja de eroare a rezultatelor votului la referendum, pe care fraudatorii vointei populare pot manevra, din soft, este de cel putin 15 % ! Minciuna si dezinformarea cu valente de atentat la ordinea constitutional trebuie imediat stopata.
Generalii Marcel Opris, directorul S.T.S. Florian Coldea, prim adjunct al directorului S.R.I., Silviu Predoiu, adjunct al directorului S.I.E., seful structuii clandestine de informatii a Seviciului de Paza si Protectie, impreuna cu adjunctul directorului, generalul Alexandru Burian, precum si toti ceilalti prea mult indatorati lui Traian Basescu, ar trebui sa dea dovada de onoare si sa plece imediat in concediu. Nu inainte, insa de a dezactiva retelele parainstituionale puse in serviciul dictatorului Traian Basescu. Fiindca realitatea aceasta este. Prin intermediul acestor retele, dictatorul Traian Basescu tine in prizonierat conducatorii autoritatilor legitime ale puterilor statului, controlandu-le, atat inormatiile, cat si deciziile.
Sefii legitimi ai autoritatilor publice din sistemul securitatii nationale cunosc destul de bine pe cine se sprijina Traian Basescu in interiorul institutiilor pe care le conduc. Este de datoria lor sa actioneze pentru blocarea oricarei forme de sprijin politic pentru presedintele suspendat.
Dragi compatrioţi aflaţi în serviciul securităţii naţionale a României,
Actuala criză politico-instituţională din România vă legitimează, o dată în plus, subordonarea voastră exclusiv voinţei poporului, pentru garantarea suveranităţii, independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale (Constituţia României, art. 118 alin. (1) şi (3).
În actuala conjunctură, toate părţile implicate în criza politică din România mizează, desigur în măsuri diferite, atât pe concursul din partea acelor responsabili ai autorităţilor informative, numiţi ca urmare a deciziilor politice, dar şi pe contribuţiile unor membri ai personalului operativ care, din varii motive, dau interpretări personale îndatoririlor legale de abţinere de a nu fi folosiţi în scopuri politice (Legea nr. 51/1991 privind siguranţa naţională a României, art. 26), ori de a „(…) nu întreprinde nici o acţiune care să promoveze sau să lezeze interesele vreunui partid politic sau persoane fizice ori juridice, cu excepţia acelor acţiuni ale acestora care contravin siguranţei naţionale.” (Legea nr. 14/1992 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului Român de Informaţii, art. 36).
Sunt mai mult decât ilustrative interpretările pe care mediul politic şi presa – ca putere a societăţii civile – le-au dat incapacităţii de abţinere, neutralitate şi echidistanţă politică ale prim-adjunctului directorului Serviciului Român de Informaţii, demascat public ca fiind suspect de implicare în ecuaţia cu mai multe necunoscute a presiunilor care ar fi fost exercitate de preşedintele suspendat asupra Curţii Constituţionale , in mai 2007.
O asemenea ingerinţă şi, respectiv, aservire politică a unui înalt demnitar public din conducerea principalului serviciu naţional de informaţii nu trebuia să fie posibilă dacă se respectau cerinţele legii. În structurile militare – S.R.I. fiind încă o structură militară – este interzisă executarea ordinelor ilegale, iar care refuză să se conformeze este absolvit de răspundere. (Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare.) De asemenea, oricine iniţiază, transmite ori execută măsuri de obţinere abuzivă ori ilegală a informaţiilor care lezează drepturile şi libertăţile fundamentale, viaţa particulară, onoarea sau reputaţia persoanelor, ori produce astfel de consecinţe prin aplicarea abuzivă a măsurilor de prevenire a ameninţărilor este supus răspunderilor şi sancţiunilor prevăzute de lege (Legea nr. 51/1991 privind siguranţa naţională a României, art. 16). Există, aşadar, suficiente prevederi legale care vor apăra de aşa-zisa „lege a ordinului”, care să vă susţină independenţa profesională faţă de orice fel de ingerinţe, presiuni ori ameninţări.
Ne adresăm conducerii şi ofiţerilor Serviciului de Informaţii Externe pentru a reitera îndatorirea lor supremă de a veghea asupra riscurilor şi ameninţărilor din afara ţării, care pot viza, specula şi exploata vulnerabilităţile politice interne ale României în actuala conjunctură. De asemenea, cerem să fie reconsiderate şi eliminate toate elementele de obedienţă pe care serviciul le-a avut şi le mai are faţă de Traian Băsescu, a cărui apartenenţă la sistemul de informaţii şi contrainformaţii externe înainte de 1990 este de largă notorietate internaţională.
Nu sunt puţine statele ai căror preşedinţi au provenit, exclusiv, din sistemul securităţii, dar trebuie observat şi precizat că faptul în sine nu a fost trecut sub tăcere şi nici nu a fost negat, aşa cum a procedat Traian Băsescu, ceea ce dovedeşte adevărata măsură a respectului său faţă de sistemul care l-a propulsat în cea mai înaltă demnitate politică, respectiv trădarea.
Ne adresăm personalului devotat şi loial, permanent la datorie al Serviciului Român de Informaţii pentru a-i itera răspunderile care-i revin pentru apărarea ordinii constituţionale, prin obţinerea şi furnizarea promptă a informaţiilor obiective şi imparţiale prin care să se prevină extremismul şi violenţa politică, răspândirea de informaţii false, dezinformarea opiniei publice şi a corpului electoral în direcţii periculoase pentru existenţa societăţii democratice, a pluripartidismului şi normalei funcţionări a instituţiilor legitime de putere ale statului.
Ne adresăm personalului Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă şi a celorlalte structuri operative din Ministerul Internelor şi Reformei Administrative pentru a-i itera necesitatea de interes naţional ca această structură informativă departamentală, care s-a încercat a fi transformată, urmare atât a unei comenzi politice, dar şi a unor interese de altă natură, într-un nou serviciu de securitate internă, să se rezume la îndeplinirea strictă a atribuţiilor prevăzute de legile statului român şi nu la executarea ordinelor abuzive ori ilegale.
Ne adresăm conducerii şi personalului Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării pentru a reitera să valorifice învăţămintele încercărilor anterioare de politizare a armatei române şi să sancţioneze, prin informaţii corecte, imparţiale şi obiective, furnizate factorilor de decizie prevăzuţi de lege, orice încercare de implicare a armatei în complicarea situaţiei politice interne. Având în vedere că implicarea structurii de siguranţă militară în peisajul politic intern a fost de notorietate, solicităm adevăraţilor profesionişti ai informaţiilor militare să se dezică de tot ce înseamnă, în actuala percepţie publică, eticheta de „poliţie politică militară, incontrolabilă, omnipotentă şi omniprezentă în viaţa socialo-politică, iar mai nou şi în cea economică a României”.
Ne adresăm personalului şi conducerii Direcţiei pentru Prevenirea Criminalităţii în Mediul Penitenciar cu cerinţa de a se elibera de tot ceea ce fostul ministru al justiţiei a exercitat asupra structurilor predecesoare şi a pune în circuitul informaţional legal toate semnalările privind legăturile mediului interlop din penitenciare cu afacerile, politica, justiţia, serviciile de informaţii ori cu administraţia publică şi funcţionarii acestora.
Dorim să credem că profesioniştii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale vor demonstra, în acest moment critic, devotamentul şi loialitatea la care s-au angajat sub jurământ şi să le pună, exclusiv, în slujba naţiunii române. Corupţia, abuzurile şi ilegalităţile care au fost asociate în timp Serviciului de Telecomunicaţii Speciale obligă actuala conducere să reflecteze inclusiv asupra considerentelor pentru care o parte a clasei politice doreşte desfiinţarea Serviciului şi punerea sa sub un protectorat politic. A pune confidenţialitatea comunicaţiilor speciale sub control politic de partid sau extern este inadmisibil, deoarece ar constitui o vulnerabilitate dintre cele mai grave pentru securitatea naţională.
Ne adresăm Serviciului de Protecţie şi Pază cu cerinţa de a acţiona după o concepţie de activitate strict adecvată misiunilor efectiv de îndeplinit, stopându-se orice tentativă de angajare în acţiuni care pot căpăta valenţe de poliţie politică. Derapajele grave semnalate in activitatea Serviciului de Protecţie şi Pază exprimă fără echivoc ceea ce a înţeles şi a dorit să facă preşedintele suspendat Traian Băsescu dintr-o structură de elită a sistemului securităţii naţionale.
Observăm şi reiterăm că serviciile de informaţii şi securitate au avut în momentele hotărâtoare ale istoriei naţionale capacitatea de a discerne şi a nu se lăsa antrenate în vendete şi răfuieli politice. Consecinţele implicării structurilor speciale ale statului în lupta politică dusă de Traian Băsescu împotriva adversarilor săi, dar şi a instituţiilor fundamentale ale statului sunt greu, dar nu imposibil de surmontat. Momentul pe care îl traversăm este unul favorabil afirmării probităţii profesionale, al echidistanţei şi neutralităţii politice de care sistemul securităţii naţionale, în ansamblul său, trebuie să dea dovadă în situaţii de criză.
PATRIE SI ONOARE !
DEPUTAT (P.S.D.)
Ion Stan

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.