Apel la oprirea politicilor de austeritate în Uniunea Europeană

Potrivit unui articol publicat în cotidianul Il Sole 24 Ore, Matteo Renzi a făcut apel să se pună capăt politicilor de austeritate, transmite AFP, potrivit Agerpres.

„Politicile de austeritate au închis orizontul. Au transformat viitorul într-o amenințare. Au amplificat teama”, a scris șeful guvernului italian, care urmează să se întâlnească luni la Berlin cu cancelarul german Angela Merkel și cu președintele francez Francois Hollande.

Deși este necesar „să avem ordine în conturi” și „să nu susținem greierul în detrimentul furnicii”, este de asemenea esențial să fie sprjinită creșterea economică în Uniunea Europeană, a adăugat el.

„Dacă nu există creștere, nu există locuri de muncă. Dacă nu există investiții, nu există ziua de mâine. Dacă nu există flexibilitate (bugetară), nu există comunitate”, a afirmat premierul italian.

Italia pledează de mult timp pentru relaxarea regulilor privind disciplina bugetară apărată cu fermitate de Germania și pentru o politică de investiții în favoarea creșterii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.