Apeluri disperate din zonele izolate de nămeţi: „Numai la bunicii mei în sat au murit şapte oameni”

Mii de oameni din zonele sinistrate sau rude ale acestora au trimis si luni mesaje disperate la Antena 3, in ce vreme ce autorităţile centrale susţin că situaţia este sub control.

„Din ce am vorbit cu bunicii mei care locuiesc in satul Ciurari, comuna Saceni, judetul Teleorman, numai la ei in sat 7 (sapte) persoane au decedat din cauza hipotermiei, caderilor pe gheata sau din cauza lipsei alimentelor. Dupa stiinta mea, satul este locuit in majoritate covarsitoare de batrani. Nu stiu daca drumul este deszapezit sau nu, dar situatia mi se pare departe de a fi una buna!”, spune Alexandru.

„Buna ziua, va semnalam o situatie alarmanta din com Bradeanu, jud Buzau, utilajele de la electrica si ajutoarele la care fac apel in permanenta autoritatea consiliului local nu vin, acestea sunt directionate doar inspre localitatile unde primarii sunt de la PDL sau UNPR. Va rugam ajutati-ne, nu mai stim ce sa facem pentru a ajuta localitatile comunei!!!”, spune Nistor Dana.

„Buna ziua , In legatura cu cele spuse de Dl prefect al jud Buzau tin sa precizez ca situatia nu este cea prezentata de dansul . Sunt un cetatean al com Podgoria , Sat Oratia , situat la o distanta de 5 km de Rm Sarat si as dori sa va aduc la cunostinta ca inca din data de 4.02.2010 si pana ieri Duminica 12.02.2012 nici un utilaj nu a venit sa ne dezapezeasca, am stat fara paine , apa si acces la magazinte pentru alimente . In prezent in aceeiasi comuna sunt inzapezite cel putin inca 2 – 3 sate ( Plesesti , Cotatcu , si Tabacari ) de care dansul nici nu cred ca a auzit ! E ceva strigator la cer! Mint cu nerusinare!”, a scris Ionuţ.

„Va rog sa ne ajutati cu o solutie pentru comuna Radulesti judetul Ialomita ( granita cu Prahova ). Nu avem curent de 4 zile, suntem inzapeziti, drumurile sunt blocate, sunt oameni bolnavi. Au venit cei de la ISU si au adus niste conserve, dar primarul nostru ales este din PSD si nu ne ajuta nimeni ! De ce spun asta ? Deoarece s-a dezapezit pana la intrarea in comuna noastra, primarii fiind din PDL”, spune Sandu Amalia.

„În timp ce oameni se lupta cu nameti in comuna Moroieni judetul dambovita,angajati de la dezapezire care sunt numiti de primarul comunei moroieni, stau cu utilajele in fata curti si isi fac partie doar in fata magazinelor propri in timp ce la noi, muritori”, scrie Trufatoru.

„Ma numesc Elena si locuiesc in Onesti. Vreau sa va aduc la cunostinta ca am o mama de 85 de ani in satul Bordeasca Noua din comuna Tataranu, judetul Vrancea. Satul se afla la 22 -23 km de orasul Focsani , pe DN 23B . De la DN23B sunt 2 km de mers pe jos pana in sat( nu exista si nu au existat niciodata mijloace de transport in comun). 90% dintre sateni sunt de varsta a III-a. Pana astazi, 12 februarie , nimeni nu s-a incumetat sa trimita un utilaj pentru a deszapezi cei 2 km de drum, ca sa poata intra in sat o masina cu paine. Vreau sa va spun ca , asa batrani cum sunt, si-au facut partie prin zapada. Daca n-au putut ei, au platit persoane mai tinere si n-au apelat la autoritati. Primarul locuieste pe DN23B exact in locul din care se porneste pe acest drum ce duce spre sat, dar va merge acolo doar inainte de alegeri pentru a face poze cu acesti batrani neajutorati. Consider ca este lipsa de omenie din partea lor si sa le fie rusine macar atunci cand vin cu microbuze pentru a-i duce sa voteze. As dori sa auda domnul primar macar de la televizor ca oamenii nu-si pot cumpara o paine din cauza neglijentei lor”, scrie  Elena Pînzaru.

„Sa intelegem ca daca autoritatile locale nu-si fac treaba pt ca nu sunt capabile sau pt ca nu au cu ce, celor de la guvern nu le pasa? Adica pe plan local oamenii pot sa moara daca autoritatile locale nu au cu ce sa faca fata? Si pe ei la nivel „inalt” nu-i intereseaza? Adica ei se absolva de orice raspundere. Atunci pt ce mai avem nevoie de guvernanti si de ministri? Daca nu au nicio raspundere pt nimic de ce mai stau acolo? De ce ii mai platim? Sau vor sa guverneze o tara de morti? Atunci va rog sa le amintiti domnilor guvernanti ca mortii nu mai platesc taxe si impozite”, scrie Denisa.

„Locuim in Com. Fundeni jud. Calarasi pe drumul jud.100 si din data de 26 ian.2012 suntem inzapeziti. La al doilea viscol zapada pe drum atinge peste 3m. Am sunat la Primarul Com. CARTUSANU G. ,la Prefectura Calarasi timp de 10 zile si nu a raspuns nimeni. Acum 2 zile am reusit sa-l contactam pe primarul com. CARTUSANU G. care a spus ca este drum judetean si ca nu are utilaje si fonduri pentru a interveni ;sa sunam la ISU. Culmea este ca pentru portiulea de drum pâna in fata casei domniei sale a gasit fonduri si utilaje sa dezapezeasca DRUMUL.(CASA CARE SE AFLA TOT PE DJ.100) SUNTEM O FAMILIE SOT SOTIE DE 60 ANI bolnavi cu HIPERTENSIUNE . Provizii de alimente si medicamente s-au terminat lemnele sunt pe sfârsite si nu avem posibilitatea sa mergem sa cumparam ce avem nevoie din cauza drumului inzapezit. Mentionam ca pe o lungime de 3Km sunt peste 100 de familii care au serviciu in Bucuresti si copii care merg la scoala. Nu intelegem de ce Primarul de fiecare data se leaga de faptul ca este drum judetean si nu intra in atributiile lui sa-l intretina. Va rugam sa ne AJUTATI” . Familia RADUS

„Localitatea Movila Banului e izolata de vinerea trecuta.. joia asta am reusit sa ajung la ai mei, insa cu riscul de a ramane inzapezita. De astazi, de cand au inceput iar zapezile, sunt din nou izolati. Nu mai au apa si nici curent sau telefonie fixa de duminica trecuta. Localitatea e la 3 km de DN2, intre Buzau si Urziceni. Va rog sa anuntati ceva autoritati, pentru ca primaria din comuna nu prea face nimic, iar oamenii de acolo nu mai pot sta asa. Va multumesc!”, scrie Nico Dan.

„Satul Grindasi, com. Valea Macrisului, jud. Ialomita: Bunica mea se afla la marginea satului oarecum izolata de restul, are casa sub zapada, fantana inghetata si este singura, va rog sa o ajutati. Cineva sa ajunga si la ea. Luam cu greu legatura cu vecinii sa o verifice.. si restul satului este cu probleme, se ajunge greu acolo! Fie ca Bunul Dumnezeu sa ii ajute pe toti! Va multumesc”, spune Virginia Speteanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.