Apelurile şi răspunsurile jurnaliştilor din lista neagră

Robert Turcescu – Miercuri: ”Cel mai grav lucru care ni se poate întâmpla acum este să ne pierdem speranţa. Asta NU trebuie să se întâmple! E vremea de strâns rândurile şi e nevoie de implicare. Oamenii politici oneşti şi cetăţenii cărora le pasă de ţară trebuie să-şi unească forţele pentru a rezista în faţa urgiei care va veni. Pentru că norii negri sînt abia la început, zilele grele abia încep. Sus inima, cu Dumnezeu înainte şi va fi bine!”

Robert Turcescu – Joi: ”Incredibil!!! Ministreasa de la Interne m-a pus pe lista neagră! Absolut incredibil! Ne-am întors în anii ’50, Dragnea şi ai lui fac liste publice cu „duşmanii poporului”. Duşmanii poporului pesedist, desigur”.

Lucian Mîndruţă – Marţi: ”Vreau să vă rog ceva, cu cerul şi pământul: Nu acceptaţi, nu propagaţi, nu încurajaţi violenţa! Au apărut în seara asta o mulţime de conturi false care îndeamnă la acţiune fizică împotriva PSD şi a membrilor săi sau a Guvernului. E parte a tentativei unor nemernici de a deturna acest miting.”

Lucian Mîndruţă – Joi: ”Doamna ministru de interne confundă relatările de presă (da, există presă şi de facebook) cu participarea la un miting. O provoc să-mi arate înregistrări cu mine scandând. Sau postări care cheamă în mod direct la protest. Ce fac eu se numeşte presă. Relatez ce cred, ce se întâmplă, ce spun oamenii. Presă. Că unii nu mai vor să fie liberă e altceva”.

Mircea Marian – Miercuri: ”Trebuie să se ajungă la nesupunere civică. Și, repet, pentru cine gândeşte, nu pentru spălaţii pe creier care nu înţeleg decât maimuţărelile lui Badea: nesupunerea civică este un act paşnic, la care au apelat oameni precum Mahatma Gandhi sau Martin Luther King. Este perfect justificat când mafioţii ocupă statul.”

Mircea Marian – Joi: ”Stimată doamnă secretară Carmen Dan, vă informez că şi diseară voi ieşi în stradă, deşi sunt obosit şi mă cam doare spinarea – o operaţie mai veche. Și îi îndemn pe toţi bucureştenii să facă la fel. Vă sun să vă spun unde staţionez”.

Ovidiu Vanghele – miercuri: ”Vă rog mult, daţi-mi în privat numere de telefon ale tuturor influencerilor pe care-i cunoaşteţi. Inna, Smiley, ăştia BIG şi care nu sînt „în bulă”. Şi, dacă aveţi canal direct de comunicare cu ei, daţi-le numărul meu (dacă nu-l aveţi vi-l dau eu în privat) şi spuneţi-le că o să-i sun. Şi dacă-i ştiţi chiar bine, spuneţi-le că e nevoie de ei. E momentul să se implice şi să-i implice pe toţi care-i ascultă.

Ovidiu Vanghele – joi: ”În calitate de cetăţean, mă consult cu prietenii jurişti să văd dacă am temei legal să-i produc ministrului de interne nişte consecinţe juridice. S-o dau în judecata, adică, pe-nţelesu’ dânsei. Încă ceva, în calitate de om care a mai citit una-alta despre manipulare: slab, doamna ministru, slab! Alăturarea aia a tuturor cu publicarea de adrese şi numere de telefon, insinuarea că „am instigat”, ciorba jurnalişti-politicieni, toate astea sînt vechi, doamnă”.

Emilia Șercan – marţi: ”Dacă aveţi elefanţi pe-acasă, în seara asta puteţi să-i faceţi de ruşine. Eu încep cu al meu de pe-acum”.

Emilia Șercan – joi: ”Includerea mea şi a lui Ovidiu Vanghele de către doamna ministru Carmen Dan pe lista celor care au promovat protestele mi se pare o formă de intimidare şi chiar presiune”.

Clotilde Armand – miercuri: ”Noul guvern al României se confruntă cu intensificarea unei mişcări de protest împotriva unor măsuri considerate permisive faţă de corupţie. The New York Times vrea să colecteze mărturii din partea românilor care au simţit efectele corupţiei. În ce fel corupţia vă afectează viaţa?”

Clotilde Armand – joi: ”Doamna ministru Dan, 300.000 de români din ţară şi străinătate au manifestat paşnic şi fără violenţă pentru un principiu pe care Guvernul PSD-ALDE, în frunte cu şeful dvs. de partid pretinde că nu îl pricepe: DREPTATEA. În rest, ne vedem diseară la Guvern. Altă întrebare? Nu ne lăsăm furaţi şi intimidaţi”

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.