Aproape 40% dintre bucureşteni, nemulţumiţi de felul în care Iohannis conduce ţara

Potrivit unui sondaj CURS, realizat în perioada 9 – 18 martie, aproape 40% dintre bucureşteni nu sunt de acord cu modul în care preşedintele Klaus Iohannis conduce ţara, iar cei mai mulţi locuitori ai Capitalei ar vota cu PSD dacă mâine ar avea loc alegeri pentru Consiliul General.

Întrebaţi dacă aprobă sau nu felul în care preşedintele Iohannis conduce ţara, 38% dintre respondenţi consideră că acesta nu face o treabă bună, 27,5% că face o treabă bună, în timp ce 31,5% au arătat că nu au o părere formată, iar 3% nu au răspuns.

Dintre cei chestionaţi, 57% au indicat că nu se simt apropiaţi de nicio ideologie politică, 21% au spus că se simt apropiaţi de stânga, 18% – de dreapta, iar 4% nu au răspuns.

În ceea ce priveşte nivelul corupţiei după alegerile prezidenţiale, 43% dintre bucureşteni cred că a crescut, 12% că a scăzut, 41% că a rămas la fel, iar 4% nu au răspuns.

Potrivit sondajului, dacă mâine ar avea loc alegeri pentru CGMB, 35,1% ar vota lista PSD, 26,1% – PNL, 11% – USB, 10,1% – ALDE, 5,8% – PMP, 3,8% – M10, 1,3% – UNPR şi 1% – PRM.

Volumul eşantionului a fost de 1.090 de respondenţi în vârstă de 18 ani şi peste, din Bucureşti.

Tipul de eşantion a fost unul stratificat, probabilist. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion este de plus/minus 3% la un nivel de încredere de 95%. Modul de intervievare a fost unul faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.