Arafat: Am transformat un sistem în care oamenii mureau cu zile

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că, în 26 de ani, a transformat un sistem în care oamenii mureau cu zile în cazul unor urgențe într-unul în care ai șansa să fii salvat.

„Ce am făcut eu, împreună cu toți colegii și cei care ne-au sprijinit din partea populației și din partea politicului, este faptul că în cursul a 26 de ani am transformat un sistem în care oamenii mureau cu zile în cazul unor urgențe (…) într-un sistem în care ai șansa să fii salvat!”, a scris Raed Arafat, sâmbătă, pe Facebook.

Acesta a precizat că, în ultima perioadă, atacurile împotriva sa și a sistemului de urgență s-au intensificat.

„Povești mincinoase și acuzații fără fond se răspândesc în fiecare zi în speranța ca oamenii să-și piardă încrederea în sistemul de urgență și să permită astfel grupurilor de interese să atingă ce încearcă să atingă de câțiva ani și anume distrugerea unui sistem integrat, care evoluează pozitiv în mod continuu și înlocuirea cu un model unde comerțul și concurența comercială ar sta la baza lui”, susține Raed Arafat.

Totodată, Arafat respinge acuzațiile aduse în presă referitoare la faptul că el ar decide cine trăiește și cine nu.

„Încă nu am ajuns să fiu unicul decident pe sistemul de urgență și nici nu sunt decidentul care stabilește cine trăiește și cine nu în România, (…) nici nu vreau să fiu. Sistemul este construit într-un fel în care în multe etape sunt comisii și experți care sunt consultați, iar orice act normativ trece pe la două ministere, (…) Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne”, a spus Raed Arafat.

El a mai afirmat că pe contul său de Facebook și pe diferite site-uri sunt publicate informații false.

„Se afirmă lucruri ce ating persoana mea în mod voalat, cum era chestia cu casa mea de la Târgu-Mureș și faptul că mi-am cumpărat un apartament la București cu 100.000 Euro, dar fără a spune că la Târgu-Mureș casa o am din 2001, construită la un preț ce nu a depășit 35.000 dolari, (…) din banii mei moșteniți, iar apartamentul din București l-am cumpărat acum 3 ani, după ce mi-am vândut un apartament din Târgu-Mureș, cumpărat de mine în 1992, luând și un credit suplimentar de la o bancă, ca să cumpăr un apartament care a costat în jur la 76.000 Euro și nu 100.000”, spune Raed Arafat.

Acesta precizează că se așteaptă să continue „atacurile și denigrările” la adresa sa, mai ales că în octombrie are loc comemorarea tragediei de la clubul Colectiv.

„Cu toate problemele cu care ne confruntăm, pot să spun că sunt oameni care într-adevăr fac tot ce pot ca România să evolueze și sunt multe lucruri pozitive care se întâmplă în jurul nostru, însă mulți nu le văd fiind orbiți de astfel de personaje și de comentatorii profesioniști de pe facebook și altele. Ne rămâne doar să (…) gândim pozitiv, să ne facem treaba și să rostim proverbul celebru: ‘Câinii latră, Caravana trece!'”, mai spune Arafat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.