×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 25 minute
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 20:47
EUR (€)
-0.0002 ↘
4.5987 RON
USD ($)
+0.0318 ↗
3.8593 RON
• • •
Arafat: Când îţi spune salvamarul să nu intri în apă şi tu intri în apă, ai o problemă

Echipajele medicale de la punctele de prim-ajutor instalate pe plajele litoralului românesc au intervenit în peste 900 de cazuri, începând cu 15 iunie, a declarat, duminică, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat, precizând că, de la începutul sezonului, au existat 26 de cazuri de înec. El a mai spus că la nivelul ministerului sunt discuţii privind înfiinţarea unei poliţii a plajelor, aşa cum au cerut salvamarii, pentru sancţionarea turiştilor care intră în mare fără a ţine cont de avertismente

"Numai în acest an, până acum, au fost peste 900 de intervenţii ale celor şase puncte de prim-ajutor implementate pe plajă, pe timpul sezonului. Au început pe 15 iunie şi vor rămâne până la finalul sezonului, în jur de 15 septembrie. Sunt mai multe vieţi salvate de către echipajele respective până la sosirea echipajelor medicale care le-au preluat. Au fost 26 de înecuri în care nu s-a putut face resuscitarea. Faţă de anul trecut, este o scădere, dar vom da un raport la finalul sezonului”, a declarat Raed Arafat, ântr-o conferinţă de presă susţinută duminică la Constanţa.

Întrebat despre o posibilă poliţie a plajelor, aşa cum au cerut salvamarii, pentru sancţionarea turiştilor care intră în mare fără a ţine cont de avertismente, secretarul de stat a spus că se discută despre acest lucru la nivelul ministerului şi că "trebuie să se ajungă şi la sancţiuni”.

El a mai spus că este vorba şi despre bunul simţ al oamenilor, care ar trebui să respecte atenţionările salvamarilor.

"Ce să mai spun, bunul simţ, să asculţi ce spune salvamarul. Când îţi spune salvamarul să nu intri în apă şi tu intri în apă, ai o problemă. E ca şi când ţi se spune să îţi pui centura şi tu nu o pui, faci accident şi te miră că eşti făcut praf, pentru că, dacă purtai centura, poate ieşeai pe picioarele tale din accident. Când salvamarul îţi spune să nu intri în apă şi tu intri, o faci pe propria răspundere. Acum, implementarea unor sancţiuni e o chestiune care se analizează”, a subliniat Raed Arafat.

În zonele unde au fost înregistrate în ultimii cinci ani cele mai multe situaţii de urgenţă au fost instalate, la începutul sezonului estival, corturi de prim-ajutor, fiind vorba despre plajele din Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Costineşti, Saturn şi Techirghiol.

(R.C.)Publicat Duminică, 20 august 2017
1375
 | 0
 | 10
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Fugi cu salvamarii tai de aici!
+2
Fugi mai Arafat de aici cu salvamarii tai cu tot! Tocmai m-am intors din Grecia. Am stat o saptamana, in fiecare zi la alta plaja. Marea majoritate a plajelor, indiferent de marime, nu au salvamari. Sau daca sunt, sunt atat de discreti ca nu-i observi. Turistii de toate natiile intra in apa cat vor, cu valuri sau fara valuri, geamandurile fiind foarte departe, atunci cand sunt si ele. Si nu se ineaca nimeni. La noi e un circ. Salvamarii romani sunt cele mai vizibile personaje de pe plaja. Sunt aroganti si incompetenti. Parca ar fi sefi pe plantatie. Insulta si bruscheaza turistii arbitrar. Cum adica sa tii pe uscat zeci de mii de oameni care au venit la mare, ca ti se pare tie ca valurile de 30 de cm sunt prea mari?! Si cu toate astea se ineaca multi oameni! Cum explici domnule Arafat? N-o fi cumva din cauza ca ii tii tu pe mal si nu le dai ocazia sa invete sa inoate?
Publicat Luni, 21 august 2017
+Răspunde
Baltazar @ Fugi cu salvamarii tai de aici!
+1
La noi de ce se ineaca? Poate din cauza salvamarilor. Trebuiesc desfiintati. Daca oamenii stiu ca nu are cine sa intervina sa-i salveze, atunci poate vor fi mai prudenti.
Publicat Luni, 21 august 2017
+Răspunde
gravel
+1
daca am respecta recomandarile salvamarului s-ar inchide tot litoralul,ar disparea aceasta oferta turistica!steagul rosu se pune si la valuri relativ mici spre linistea salvamarului(nu mai poate fi acuzat de interventie nereusita),calculati cate zile sunt cu valuri dintr-un sezon si veti vedea un rezultat nefavorabil litoralului nostru!
Publicat Luni, 21 august 2017
+Răspunde
Pa Cala @ gravel
+2
Tu vorbesti din carti sau din barfe. Este vorba de depasirea zonei de siguranta semnalizata cu geamanduri. Pentru interdictie se pune steagul negru.
Publicat Luni, 21 august 2017
+Răspunde
fals @pacala @ gravel
0
Fals! Pot sa confirm ca am fost recent in Costinesti si toata lumea era tinuta de salvamari pe mal in conditii de valuri medii si nu era vizibil nici un fel de steag.
Publicat Luni, 21 august 2017
+Răspunde
IQ100
-2
poate vrea sa scape de probleme....dar ne creeaza noua, care platim la Asiguraride sanatate aventurile inconstientilor..
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Pixelu Albastru
+4
Amenzi cât nu pot duce. Să prefere să se înnece decât să fie salvate.
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Dragos
-23
Arafat ,demisia!
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Hodge
+1
Eu sunt de acord cu sanctiunile, dar numai in cazul celor salvati pentru oferirea serviciilor de salvare, a caror intretinere care costa destul de mult. Cei decedati au platit prin deces, asta este o optiune personala, dar daca au fost alertate serviciile de salvare, se cuvine ca si in aceste cazuri familiile sa plateasca serviciile.
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
De-a curmezisu
+21
Ca de obicei, cand n-avem ce face incepem sa ne luptam aiurea cu natura, cu firescul.... De ce oare trebuie sa-i salveze cineva pe prosti ? De ce nu lasati Selectia Naturala sa-si faca treaba ?
Publicat Duminică, 20 august 2017
+Răspunde
Recomandate
Un atentat la sănătatea localnicilor
Publicat acum 5 ore şi 32 minute
36.419 mandate de ascultare emise în 12 ani
Publicat acum 4 ore şi 14 minute
Procurorul general: Este fără precedent
Publicat acum 8 ore şi 43 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Buduca

Singurele forțe reale care se opun reformei Toader sunt cele care compun Sistemul: factorul intern (procurorii) și factorul extern (ambasadorii).

Ioan BuducaPublicat acum o oră şi 4 minute