Arafat, despre rezultatele anchetei în cazul femeii care s-a sinucis

Secretarul general în cadrul MAI, Raed Arafat, a prezentat duminică rezultatele anchetei privind femeia care s-a sinucis, vineri, în Capitală, după ce a stat peste 30 de ore pe o clădire.

Rezultatul anchetei vine în condiţiile în care vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a cerut sâmbătă, într-o conferință de presă la Sibiu, să se verifice modul în care autoritățile abilitate au acționat în acest caz.

„I-am dat sarcină și chiar verifică modul cum s-a acționat în acel caz, unde a fost și presa, au fost toate autoritățile. Este complicat în momentul când cineva dorește să își ia viața (…) Domnul doctor Arafat are o echipă care cercetează în momentul de față și sunt convins că în scurt timp se vor da rezultatele acestui control, se va da publicității”, a afirmat Oprea.

„Negociatorii au relaționat cu femeia doar la nivel nonverbal. Acesteia i-au fost aduse 14 pahare de apă. În niciun moment, victima nu a stabilit un limbaj verbal cu specialiștii la fața locului”, a arătat Raed Arafat, în conferinţă de presă.

Arafat a susţinut că unul dintre motivele suicidului îl preprezintă decesul recent al fiicei acesteia, dar şi problemele financiare, în condiţiile în care nu îşi primise salariul de câteva luni.

Raed Arafat a spus că la fața locului au fost mobilizate mai multe echipaje ale Inspectoratului de Urgență, care au adus inițial o platformă de 38 de metri, schimbând-o ulterior cu una de 72 de metri.

De asemenea, starea victimei a fost monitorizată în permanență, iar la fața locului au fost mobilizați și alpiniști de intervenție, care au reuşit să ajungă la ultimul nivel al imobilului, însă în afara câmpului vizual al victimei.

De asemenea, au fost contactate persoanele apropiate femeii, inclusiv medicul curant de la Spitalul de Psihiatrie Obregia.

”Rolul negociatorului este să stabilească o relație umană cu victimă, însă din păcate, în această situație nu a fost posibil. Negociatorii vorbeau unidirecțional”, a mai spus Arafat.

În momentul în care salvatorii au început să ridice paltforma, femeia a început să se agite, așa că a fost abandonată această acțiune, existând pericolul ca victima să se arunce.

A existat un risc major de epuizare fizică și cădere accidentală, așa că a fost adusă o autospecială, care are și pernă pneumatică de la ISU Argeș, care trebuie însă fie conectată la motoare.

Soţul victimei a acuzat autorităţile că în cele peste 3o de ore pe care femeia le-a petrecut pe acoperișul clădirii nu a fost montată o saltea pneumatică ce ar fi putut să-i salveze viaţa.

Problemele victimei au început, se pare, în urmă cu doi ani, după ce fiica sa a murit de cancer. Pe 10 iunie, fata ar fi împlinit 25 de ani.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.