Aristotel Căncescu, plasat în arest la domiciliu

Președintele suspendat al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, va fi plasat în arest la domiciliu, scăpând astfel de arestul preventiv.

Decizia Înaltei Curţi de Casație și Justiție este definitivă.

Căncescu este judecat alături de Ion Diniță, fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită, spălare de bani în formă continuată, trafic de influenţă şi instigare la tentativă de abuz în serviciu.

Aristotel Cancescu a fost trimis în judecată pe 17 decembrie. Alături de Căncescu au mai fost trimiși în judecată deputatul PC Ion Diniţă, Viorel Costea, Aurelia Popescu și Cristian Emil Cirică.

otrivit anchetatorilor, firmele care ar fi fost favorizate la atribuirea unor contracte de către CJ Brasov sunt deţinute de Gabriel Bagiu şi de deputatul Ion Diniţă. Acesta a rămas fără imunitate parlamentară pe 18 noiembrie, însă ICCJ a decis ca acesta să fie în continuare cercetat în stare de libertate, sub control judiciar. Prejudiciul în acest caz s-ar ridica la peste 10 milioane euro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.