Armata franceză decapitează două grupări aliate cu jihadiștii care au răpit românul din Burkina Faso

Patru teroriști au fost uciși în timpul unei operațiuni a armatei franceze în nordul statului Mali, a anunțat pe 20 mai Ministerul francez al Apărării. Printre victime se numără Amada Ag Hama, cunoscut drept Abdelrahim Tuaregul, și Ibrahim Ag Inawalen, numit și Bana.

Cei doi se numără printre principalii lideri ai grupărilor Al-Qaida din Maghrebul Islamic și Ansar Dine. Aceste două grupări sunt aliate cu Al-Mourabitoune, cea care a luat ostatic un cetățean român, fost combatant in Legiunea Străină, în Burkina Faso și apoi a anunțat că guvernul de la București va fi responsabil pentru soarta sa dacă nu oferă răscumparare.

Potrivit presei franceze, Abdulrahim Tuaregul a revendicat asasinarea a doi jurnaliști de la RFI, în 2013. Numele teroristului apare și în cazul asasinării unui inginer francez în 2010.

Teroriștii ucisi au făcut parte din grupul de lideri jihadiști care controla o bună parte din Mali până la intervenția armatei franceze, in 2012. Operațiunea s-aîincheiat anul trecut, însă în Mali, Burkina Faso și Niger au mai rămas circa 3.000 de militari.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.