Armata ucraineană a ajuns în centrul Luganskului

Forțele ucrainene continuă să progreseze în operațiunea lor specială desfășurată în estul Ucrainei, ajungând până în centrul orașul Lugansk – capitala regiunii cu același nume și unul dintre ultimele bastioane ale separatiștilor proruși în estul Ucrainei, a anunțat luni seara purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare, Andrii Lâsenko, într-o intervenție TV.

Armata „a încercuit orașele-cheie din Donbas” (zonă care include regiunile Donețk și Lugansk), pregătindu-se de etapa finală a operațiunii pentru eliberarea Donețkului de rebeli.

Separatiștii au început să acționeze mai agresiv pentru că ei simt că, în curând, va veni sfârșitul „la care cu toții visăm”, a spus oficialul ucrainean.

„Unele unități ale noastre au ajuns încă de luni în partea centrală a Luganskului. Luptele se duc deja pe străzile orașului”, a precizat acesta. De asemenea, batalionul „Donbas” a intrat luni în orașul Ilovaisk, ultimul punct-cheie spre Donețk, unde marți continuau luptele cu rebelii.

La 15 august, trupele guvernamentale au încercuit complet Lunganskul și au tăiat toate comunicațiile, inclusiv auto, între rebelii de aici și cei din Donețk.

La 17 august, Brigada nr.95 a forțelor armate ucrainene a preluat controlul asupra orașului Yasinovataya în regiunea Donețk.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.