ASA a făcut titlul „cadou” celor de la FCSB

Becali a luat trofeul înainte de terminarea ceremoniei ASA a fost campioană până în minutul 68. Cu cine ar putea juca FCSB în Liga Campionilor

Cum se poate rata un titlu

Rareori se întâmplă ca o echipă să rateze titlul de campioană din cauză că nu poate trece pe teren propriu de o echipă deja retrogradată (penultima clasată). Este cazul celor de la ASA Tg Mureş care au pierdut incredibil şansa de a obţine primul titlu de campioană a României, şi chiar în anul repromovării în prima ligă. Înaintea ultimelor 90 de minute, lucrurile erau ştiute: FCSB avea 70 de puncte, ASA, 68. Bucureştenii puteau pierde titlul doar dacă nu câştigau la Iaşi, iar ASA bătea acasă pe Oţelul. 50% din „program” s-a realizat: FCSB a terminat la egalitate, scor 0-0 la Iaşi cu CSMS-ul din localitate. Celelalte 50% nu s-au mai realizat. La pauză, ASA avea 1-0 şi era campioană. În minutul 68, Tudose (cel pentru care FCSB nu a vrut să plătească 100.000 de euro pentru a-l transfera) egalează şi din nou bucureştenii revin pe primul loc. În cele 22 + 5 minute de joc, cei de la ASA nu numai că nu au reuşit să înscrie golul victoriei, dar au mai şi primit unul în minutul 90+4. Oricum, nu mai conta. Şi astfel FCSB câştigă un titlu imposibil înainte de înfrângerea târg-mureşenilor la Giurgiu şi norocos în urma înfrângerii din ultima etapă a contracandidatei. NU se poate spune că Oţelul a făcut-o pe FCSB campioană. Pentru simplul motiv că drumul spre titlu al ardelenilor a fost deschis tot de Oţelul, după victoria lor de pe Naţional Arena. Liga 1 intră în istorie – cel puţin până la proba contrară, adică după scotocirea temeinică a arhivelor: primele două clasate, au pierdut acasă, pe final de campionat, în faţa unei echipe de mult condamnate.

Becali redevine ce a promis că nu va mai fi

Ce se mai poate spune în acest moment: Gigi Becali, cel care anunţa după recenta ieşire din penitenciar că nu va mai fi o prezenţă stridentă în viaţa publică, nu numai că şi-a reluat (telefonic până acum) apariţiile tv, dar s-a dat în spectacol la Iaşi, punând el primul mâna pe trofeul campioanei, deşi încă nu se terminase ceremonia de premiere. Şi tot Gigi Becali a anunţat o decizie bizară (dacă se va confirma şi în practică): aducerea lui Rădoi antrenor la echipă. Nu ştim dacă un jucător încă activ (în ultimii ani în fotbalul arab), cu experienţă zero în antrenorat este ceea ce îi trebuie echipei campioane. Este adevărat, chiar dacă va realiza „tripla”, Gâlcă nu este soluţia cea mai potrivită pentru a continua pe banca FCSB. Dar Rădoi, nici atât.

Ce o aşteaptă pe FCSB

În turul II al Ligii Campionilor adversarii sunt foarte slabi. AS Trecin (Slovacia) şi Vardar Skopje (Macedonia) sunt singurele echipe care vin din campionate mai ca lumea, iar Dila Gori (Georgia) a supărat o dată o echipă peste condiţiea ei.

În turui III deja există echipe ca Partizan Belgrad, Malmo FF (Suedia), FC Midtjylland sau poate chiar Maribor (Slovenia). La valoare actuală a FCSB, o calificare în faţa uneia dintre cele de mai sus reprezintă un mare succes.

În play-off, adversare ar putea să fie: Dinamo Zagreb, Ludogorets Razgrad, Legia Varşovia (sau Lech Poznan) sau Maribor, Apoel Nicosia şi Bate Borisov. Nu sună deloc bine pentru formula actuală de echipă (inclusiv anunţatele achiţiţii) a roş-albaştrilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.