Asasinul Larisei Chelaru, eliberat

Robert Ciobanu, care în 2005 a ucis-o pe fiica vecinilor, Larisa Chelaru, în vârsta de opt ani, a fost eliberat din Centrul de Detenție din Tichilești, după ispășirea a opt ani și două luni din cei 20 de ani reprezentând pedeapsa la care a fost condamnat conform unei prevederi a noului Cod Penal, transmite Agerpres.

Conform noului Cod Penal, minorii sau condamnații care au comis o infracțiune până la varsta 18 ani pot fi transferați din închisori în centre educative, eliberarea lor totală fiind urgentată în caz de bună purtare.

Pe 18 octombrie 2005, Robert Ciobanu a invitat-o la el acasă pe Larisa, fiica vecinilor și sora celui mai bun prieten al sau. Profitând că este singur, el a obligat fata în vârstă de 8 ani să întrețină relații sexuale. Pentru că fata s-a împotrivit, Robert a sugrumat-o și a înfășurat-o într-un covor pe care l-a ascuns timp de câteva luni pe conducta de apa caldă de la subsolul blocului. După cateva luni, pe 29 decembrie 2005, cadavrul a fost găsit întâmplator, într-o cutie mare de carton care a căzut din ghena de gunoi atunci când lucratorii au încercat să o golească.

Constantin Chelaru, tatal Larisei, s-a spânzurat după această tragedie.

Conform sentintei judecătorilor, Robert Ciobanu trebuia să ispășească 16 ani de închisoare pentru omor calificat și cinci ani pentru perversiuni sexuale. Din cauza gravității faptei, judecătorii au decis sa îi dea încă 4 ani ca spor de pedeapsă.

Consilierul din cadrul Serviciului de Probațiune de pe lângă Tribunalul Iași, Oana Paicu, a declarat că de la liberarea sa, Robert Ciobanu a fost cooperant și încearcă să se reintegreze socio-profesional.

„Trebuie să fie expertizat psihologic și să se prezinte la noi la interval de două săptămâni. În perioada detenției, el a urmat cursurile unei școli profesionale iar acum vrea să urmeze și liceul. Încercam să-l ajutam”, a declarat Oana Paicu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.