ASEMANARI IZBITOARE 1946-2012

Academicianul Dinu C Giurescu este, la cei 84 de ani ai sai, un virf de lance al ofensivei impotriva abuzurilor politice, ilegalitatilor guvernamentale si ingroparea cu buna stiinta a istoriei si traditiilor romanesti. De curind a realizat o noua analiza despre cit de mult seamana marea masluire electorala din 1946 cu cea din 2012. Acum 65 de ani, Romania era aruncata in cea mai neagra perioada a istoriei sale, comunismul distrugind elite, credinta, destine, valori, istorie.

In preambulul analizei domnului profesor Giurescu difuzata la Punctul de intalnire pe 18 Decembrie, am realizat o comparatie avind ca baza cartea de exceptie intitulata FALSIFICATORII, autor Dinu C Giurescu. Iata ce-am reusit eu sa documentez in pregatirea emisiunii realizate cu Dinu C Giurescu si Lucia Hossu Longin, autoarea Memorialului Durerii

ASEMANARI IZBITOARE 1946-2012

1. Pe 1 Iunie 1946, Ministerul de Interne publica o decizie de reducere a personalului tuturor departamentelor si birourilor aflate sub controlul sau, invocind “unele dificultati bugetare” (Falsificatorii, Dinu C Giurescu)

Incepind cu Ianuarie 2011, la ordinul expres al presedintelui Traian Basescu, in Ministerul Administratiei si Internelor are loc o ampla reducere de personal, invocindu-se “ratiuni bugetare”, reconfirmata recent de CSAT. Masura poate afecta siguranta si corectitudinea alegerilor din 2012.

2. Pe 1 Decembrie 1946,Petru Groza inaugura ședințele noului Parlament unicameral al României. Groza a vorbit despre un nou tip de legislativ și punea accentua că  era important “să fie liminat spectacolul trăncănelilor inutile și a ieșirilor personale din această Adunare, iar acești deputați să se dedice […] unei activități intensive”.

Din februarie 1938, odată cu instaurarea dictaturii regale a lui Carol al II leași în 1940 după instaurarea regimului militar condus de Antonescu, rolul parlamentului a fost diminuat, el fiind lipsit de principalele sale atribuții. În perioada comunistă, prin Constituția din 1948, parlamentul a fost reorganizat, ca o adunare unicamerală, Marea Adunare Națională, organism formal, subordonat total puterii comuniste.

Traian Basescu 2009-2010-2011 : “Pina la urma, dizolvarea Parlamentului este o solutie pentru a iesi din criza”(…) “Senatul s-a compromis pina la ultimul senator. Parlamentul se opune modernizarii. (…) Eu am decis ceva in numele Romaniei, ce face Parlamentul e treaba lui. (…) Romania trebuie sa aibe Parlament unicameral, voi declansa un referendum”

3. Sentimentul de ura a fost sistematic cultivat de Partidul Comunist Roman, mai ales in intervalul 1944-1964, prin aplicarea in practica a conceptului luptei de clasa (Falsificatorii, Dinu C Giurescu)

Din 2009 pina azi, toate categoriile profesionale au fost atacate si asmutite de puterea politica unele impotriva altora. Privatii impotriva bugetarilor, apoi medicii, militarii in rezerva, judecatorii, politistii, profesorii si invatatorii au fost jigniti, dezavuati in corpore si blamati permanent

4. Pe tot parcursul anului 1946, au fost facute pregatiri concrete pentru alegeri, inclusiv alcatuirea registrelor electorala, fara sa fie mentionata data alegerilor nici macar in luna Septembrie! (Falsificatorii, Dinu C Giurescu).

Guvernul Boc si-a asumat raspunderea pentru comasarea alegerilor locale si parlamentare, inclusiv pentru birouri electorale comune, fara sa fie anuntata data alegerilor despre care se spune “ca va fi stabilita ulterior”

http://radu-tudor.ro/

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.