Asociaţia 21 Decembrie, solicitare privind crimele comunismului

Asociaţia 21 Decembrie 1989 cere ministrului Justiţiei şi procurorului general înfiinţarea unei Direcţii pentru investigarea crimelor comunismului şi a infracţiunilor contra umanităţii în cadrul Ministerului Public, în contextul în care una dintre propunerile ministrului pentru modificarea legilor Justiţiei este de a înfiinţa, la nivelul Ministerului Public, o direcţie pentru investigarea infracţiunilor comise de magistraţi.

Reprezentanţii Asociaţiei 21 Decembrie 1989 spun că înfiinţarea unei Direcţii speciale pentru investigarea infracţiunilor comise de magistraţi, aşa cum propune ministrul Justiţiei, ar putea ancheta inclusiv infracţiunile comise de prourorii şi judecătorii din perioada 1989-1990, care „au blocat soluţionarea dosarelor şi trimiterea în judecată timp de 27 de ani”.

„Asociaţia 21 Decembrie 1989 reiterează că a luat act de intenţia Ministrului Justiţiei de a constitui în cadrul Ministerului Public o Direcţie pentru investigarea infracţiunilor comise de magistraţi. Aceasta ar putea fi entitatea judiciară care să ancheteze şi infracţiunile comise de procurori, judecători şi agenţi guvernamentali ai României (inclusiv la CEDO), grupări organizate care au favorizat criminalii din perioada infracţionala Decembrie 1989 – Iunie 1990, blocând soluţionarea dosarelor şi trimiterea în judecată timp de 27 de ani”, susţin reprezentanţii Asociaţiei 21 Decembrie 1989.

Ei cer Ministrului Justiţiei şi Procurorului Generală să iniţieze şi să dezbată posibilitatea înfiinţării, în cadrul Ministerului Public, unei Direcţii pentru investigarea crimelor comunismului şi a infracţiunilor contra umanităţii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.