×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Joi, 21 septembrie 2017, 08:15
EUR (€)
-0.0001 ↘
4.5989 RON
USD ($)
-0.0098 ↘
3.8275 RON
• • •
Asta-i altă guvernare. Altă întrebare
Sorin Avram
Sorin Avram

Nu moţiunile de cenzură şi moţiunile simple ale Opoziţiei îi schimbă pe premierii României şi pe membrii Guvernului. De acest lucru se ocupă chiar Puterea. Asistăm la un fenomen ciudat, în care există o permanentă modificare a componenţei Guvernului în condiţii de „pace”, adică în condiţiile în care Opoziţia nu contează aproape deloc. Miniştrii sunt schimbaţi într-un ritm ameţitor din motive neştiute pentru publicul larg, dar nici pentru marea masă a activiştilor PSD, responsabil cu rotirea cadrelor sau cu tragerea cadrelor pe linie moartă fiind numai Liviu Dragnea. Un Liviu Dragnea care nu oferă prea multe explicaţii, că doar e partidul domniei sale.

Cea mai recentă mişcare l-a avut în rolul principal pe Mihai Fifor, unul dintre preferaţii lui Liviu Dragnea, care nu este exclus ca peste o lună-două să aibă soarta foştilor preferaţi ai stăpânului partidului, Sorin Grindeanu şi Adrian Ţuţuianu. Mihai Fifor a fost trimis de Liviu Dragnea în fruntea Ministerului Apărării la numai câteva zile după ce fusese într-o vizită în judeţul Suceava, acolo unde a îmbinat politicul cu administraţia. Pentru a-şi putea deconta delegaţia la Ministerul Economiei, domnul Fifor a vizitat şi câteva obiective economice, şi nu doar a participat la şcoala de pregătire politică la care fuseseră invitaţi aproximativ 200 de tineri social-democraţi. Mihai Fifor a promis că va fi discutat proiectul de hotărâre privind extinderea reţelei de gaz metan de la Pojorâta la Vatra Dornei şi că exploatarea de uraniu de la Crucea nu va închisă în viitorul apropiat, iar atunci când îi va veni sfârşitul, lucrările de ecologizare vor fi efectuate cu forţă de muncă din zonă. Fiind într-o pasă bună, Mihai Fifor a făcut şi alte promisiuni: în ciuda problemelor financiare cu care se confruntă, Salina Cacica nu va fi închisă, iar Societatea Naţională a Apelor Naţionale va exploata surse de apă minerală din Bazinul Dornelor, „aşa cum este prevăzut în programul de guvernare”. Care program de guvernare a fost schimbat radical odată cu schimbarea lui Sorin Grindeanu din funcţia de premier.

Toate promisiunile de bine şi foarte bine au fost făcute de Mihai Fifor în calitate de ministru al Economiei, funcţie care tocmai a fost preluată de Gheorghe Şimon. Domnul Şimon a preluat hârtiile ministerului şi personalul, nu şi fotografiile de familie pe care domnul Fifor le avea pe birou şi nici promisiunile pe care acesta le-a făcut prin ţară. În câteva luni, ar putea să fie un alt ministru al Economiei, un alt premier şi un alt program de guvernare. Totul este posibil în ţara condusă de PSD-ul lui Liviu Dragnea. Atunci când Mina Crucea se va închide mai repede decât s-a preconizat şi când Salina Cacica va trage să moară, întrebările legate de promisiunile făcute de Mihai Fifor nu-şi vor avea rostul, pentru că, inevitabil, răspunsul ministrului PSD al Economiei, indiferent de numele acestuia, va fi: „Asta-i altă guvernare. Altă întrebare”.

Sorin AvramPublicat Miercuri, 13 septembrie 2017
2050
 | 5
 | 15
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
Radu Dan Mihailescu
0
Nici o mirare pentru toate guvernele politice deoarece PSD=ALDE=PMP=PNL=CLONELE PCR. Adica aceiasi Marie cu alta palarie.
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Crocodilul
0
Domnule ziarist va invirtiti in jurul cozii. Nu exista altceva in Romania decit securism si socialism. De aici trebuie sa porniti cu articolele. Societatea de pe vremea lui Ceausescu continua sa supravetuiasca. Chiar nu se simte? Nu se vede?
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Nastratin
-1
Domnu' Avram , pai n-a ţinut-o gaia-maţu Cotidianul ca guvernul Ciolos e de pork ? Ca Ciolos e un incompetent ? Si trebuie sa plece ? A plecat ! Acum o tine-ti gaia-matu cu Iohannis ! Sa plece , si sa plece Iohannis ! De ce ? Pentru ca sa se intample cu Presedintia ce se intampla cu Guvernul ? Nu-si prea au rost mirările dvs. ! In comparatie cu guvernele lui Dragnea , guvernul lui Ciolos era format din laureaţi Nobel ! Domnilor ziaristi , oare chiar nu realizati cat rau puteti face ? P.S.1: Mie imi place , sa fiu al naibii daca nu imi place ! Şi nu le mai plângeti de mila rumânilor ! Intelighentii ăstia de rumâni nu se vor lasa nici morti până nu-i va intinde PSD-ul cu burta pe asfalt de foame ! Asta au vrut , asta au ! Cu vârf şi îndesat ! editat
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
G Ionescu @ Nastratin
+1
care erau laureate aia Nobel stimabile ? Numeste macar unul. Nu ca ai lui Dragnea at fi mai breji. Dar la Cilos se combina ingamfarea cu prostia si autosucienta. Iti e dor de Paliu ? De Comanescu ? de Dragu ? ....
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Nastratin @ Nastratin
0
Doamne , ca .rost trebuie sa mai fii ! N-ai inteles o figura de stil , o ironie , o comparatie hipebolizata ! Chiar ai crezut ca ministrii din guvernul Ciolos ar fi laureati Nobel ? Bine ca ai laptop !
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
lili
+1
Dezechilibre grave in bugetele multor localitati, dupa maririle de salarii: Multe comune nu mai au bani pentru lemne de foc, iluminatul public si strangerea gunoiului. Majorarile de salarii din administratia locala, intrate in vigoare la 1 iulie, au provocat dezechilibre grave in bugetele multor localitati, in special din zona rurala. Unele comune nu mai au bani pentru lemnele de foc, iluminatul public sau strangerea gunoiului, scrie Romania libera. In zona urbana, primarii si presedintii de Consilii Judeteme muta banii de la Investitii la Salarii. In zona rurala, localitatile unde bugetele au fost date peste cap cer ajutorul Guvernului. In comuna Dimacheni (Botosani) nu mai sunt bani pentru salariile de luna aceasta, dar nici pentru lemnele de foc necesare incalzirii birourilor. Primaria are 15 angajati care risca sa nu isi mai primeasca lefurile dupa ce salariile au fost majorate de la 1 iulie. Potrivit conducerii Primariei comunei Dimacheni, institutia nu mai are bani de functionare, avand deja datorii la iluminatul public, la compania care aduna gunoiul din localitate si restante la plata navetei profesorilor. "Dupa cresterile salariale care a avut loc de la 1 iulie, efortul bugetar pentru plata salariilor este de 90.000 Lei/luna, ceea ce include salariile si plata contributiilor catre stat, dar noi NU mai avem bani. Am ramas fara bani dupa ce am crescut salariile personalului si tot asteptam rectificarea bugetara. Nu stiu cum vom plati lunea viitoare salariile. Bugetul este GOL", a explicat viceprimarul comunei Dimacheni, Valentin Albu. Pana la sfarsitul anului, primaria ar avea nevoie de 500.000 de lei de la Bugetul de stat. Probleme similare sunt in numeroase localitati din tara. Salariul presedintelui CJ Bihor, Pasztor Sandor(UDMR) a ajuns la 13.050 de lei Brut. El a anuntat ca institutia pe care o conduce isi va cheltui TOATE Veniturile suplimentare din 2017 pentru acoperirea unei "gauri" estimate la 12-13 milioane lei din bugetul de salarizare, dar Banii
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
tot @ lili
0
a fost "geniala" ideea cu marirea salariilor la toti lenesii si incompetentii. De asata se pare caq se aduna taxe, ca sa platesti salarii. Nuca sa dezvolti tara, sa construiesti ceva. Nu dl. dragnea si compagnia ???
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
??????
-2
V-ați "revenit" ?
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Domnul Trandafir
+1
Numai Liviu Dragnea stie programul de rotire a cadrelor din scoarta in scoarta si mai ales la virgula!
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Romeo
+5
Care guvernare? Cind paduchii stau in circa ciinelui si ii sug singele nu se cheama ca conduc sau guverneaza ciinele.
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
Shakespeare @ Romeo
0
Subscriu!
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
??????
0
Ați "caracteriza" "epoca Băsescu" prin termenul de "macheală instituțională", în funcționarea statului ?
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
ILeo
+2
Nu mai anticipati doar rele, prea multe speculatii jurnalistice !
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
anado tauriga
+6
din dulcea Românie o să rămână în curând doar dorul de ţară, inclusiv pentru trăitorii legaţi de locaţie...
Publicat Miercuri, 13 septembrie 2017
+Răspunde
lili @ anado tauriga
+2
Plus!!
Publicat Joi, 14 septembrie 2017
+Răspunde
Recomandate
SRI, luat la întrebări despre Maior și Coldea
Publicat acum 16 ore şi 21 minute
Lobbyștii lui Coldea
Publicat acum 20 ore şi 45 minute
De ce urăşte PSD-ul ziarele?
Publicat acum 13 ore şi 24 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
4 articole/ Actualizat Duminică, 17 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
19 articole/ Actualizat acum 18 ore şi 16 minute
Sorin Avram

Partidul care este în toate cele ce sunt şi în cele ce mâine vor râde la soare a hotărât comasarea unor instituţii.

Sorin AvramPublicat acum 12 ore şi 24 minute