Asta înseamnă să fii tehnocrat

Guvernul Tehnocrat vrea să mute sediul Complexului Energetic Oltenia de la Târgu Jiu la Bucureşti. Ba nu, nu mai vrea. Deocamdată. Complexul Energetic Oltenia se pregăteşte să facă disponibilizări masive de personal. Şi chiar va face. Compania Naţională a Uraniului vrea să închidă exploatarea de la Crucea şi chiar o va închide. Pentru ecologizarea zonei ar fi nevoie de un miliard de lei, bani pe care compania aflată în subordinea Ministerului Energiei nu-i are.

Muncitorii de la „Dacia” au ieşit în stradă, din nou, solicitând urgentarea construcţiei autostrăzii Piteşti – Sibiu. CFR Marfă se simte la fel de rău ca atunci când la conducerea Ţării a venit Guvernul Cioloş, şi nici CFR Călători nu se simte mai bine. Infrastructura rutieră şi feroviară este prezentă în continuare doar în planurile guvernanţilor şi în mapele cu care aceştia merg sub braţ la diferite seminarii.

Guvernele Ponta au fost mereu criticate pentru că nu fac investiţii, dar nici Guvernul Tehnocrat nu dă semne că ar deschide seiful în care ţine banii strânşi de la cetăţeni, pentru a-i pune la treabă. Guvernul domnului preşedinte Klaus Iohannis nu dă semne nici că ar avea vreo strategie pentru atragerea fondurilor europene, la modul serios.

Pe partea agricolă, sunt întârzieri la plata subvenţiilor pentru fermieri şi nu au fost acordate despăgubiri pentru culturile afectate de secetă anul trecut, iar despre refacerea sistemului de irigaţii nu se aude nimic.

În schimb, tehnocraţii au stabilit că Laura Codruţa Kovesi va primi încă un mandat de şef al DNA şi că fiecare cioban poate ţine la stână câţi câini doreşte.

Asta înseamnă să fii tehnocrat. Şi Guvern pe deasupra.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.