Asta ne mai lipsea: campanie rasistă în Bucureşti

Că în campanie, şi nu numai, candidaţii spun lucruri trăsnite, am auzit; că prin sate uitate de Dumnezeu se mai iau la bătaie cei ce vor la primărie am mai văzut; că găleata, puiul şi făina încă nu au dispărut din arsenalul de campanie ştim. Dar de campanie rasistă, la noi, în România, nu ştiam să se fi întâmplat vreodată în ultimii 26 de ani. Dar totul are un început. Şi nu oriunde, ci chiar în capitala României. Mai precis în sectorul 5 au apărut afişe electorale ale candidatului Partidul România Unită, Bogdan Lencu, cu sloganul „Albim sectorul 5”. Pe afiş, în afară de candidat, mai apar 5 persoane, toate purtând cămăşi albe. Sloganul este unul mai mult decât străveziu, pentru că, se ştie, în sector domiciliază o numeroasă comunitate de romi.

Legat de acest slogan, există informaţii că CNCD s-ar putea autosesiza, pe linie de discriminare.

Un scurt portret

Acum să vedem – pentru că nu prea multă lume ştie – ce şi cum stau lucrurile cu acest partid. El a fost înfiinţat de Bogdan Diaconu. Cine este Bogdan Diaconu? Politic, este un produs al PSD din „noua generaţie” a social-democraţilor. A fost consilier local între 2004 şi 2008, iar în2012 afost pus candidat în colegiul 17 deputaţi Bucureşti. Normal a intrat în Cameră (şi o mătură dacă ar fi candidat, ar fi intrat sub cupola USL-ului original), dar cum în PSD mai sunt totuşi şi unii care judecă, l-au marginalizat pe Diaconu, care a vrut să fie un fel de Vadim în PSD. Supărat că partidul nu-l mai place, Bogdan Diaconu şi-a luat jucăriile, a plecat şi a înfiinţat un nou partid. Care duce o politică destul de periculoasă. Lui Diaconu & Co nu le plac ungurii, nu le plac musulmanii, nu le plac în generat toţi străinii (mai puţin cei de la est – nu ne referim la Moldova –, ci la ştiţi dvs. cine), despre care nu scot un cuvânt. Liderul partidului a înfiinţat o miliţie paramilitară şi, deşi există o serie de plângeri penale, se vede că procurorii nu sunt interesaţi de o chestiune aflată dincolo de graniţa Constituţiei. În fine, nu în ultimul rând, nu iubeşte deloc Uniunea Europeană. Cam ăsta este liderul partidului care vrea să albească sectorul 5.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Andreea Cristescu 134 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.