Falimentul Astra Asigurări, aprobat definitiv

Curtea de Apel București a admis definitiv cererea depusă de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) privind deschiderea procedurii de faliment în cazul societății Astra Asigurări. Judecătorii au respins mai multe apeluri declarate în acest dosar și a menținut decizia din decembrie 2015 luată de Tribunalul București prin care s-a aprobat deschiderea procedurii de faliment în cazul Asigurare — Reasigurare Astra SA.

„Respinge ca nefondat apelul declarat de apelanta Asigurare Reasigurare Astra SA prin administrator special Antonescu Bogdan, în contradictoriu cu intimatele Societatea de Asigurare — Reasigurare Astra SA prin lichidator KPMG Restructuring SPRL și Autoritatea de Supraveghere Financiară. Respinge apelul declarat de apelantele The Nova Group Investments Romania SA și Epsilon Estate Provider SRL, în contradictoriu cu intimatele Societatea de Asigurare — Reasigurare Astra SA prin lichidator KPMG Restructuring SPRL și Autoritatea de Supraveghere Financiară, ca fiind formulat de persoane lipsite de calitate procesuală activă. Respinge ca lipsit de interes apelul declarat de apelanta T&T Salvage LLC, în contradictoriu cu intimatele Societatea de Asigurare — Reasigurare Astra SA prin lichidator KPMG Restructuring SPRL și Autoritatea de Supraveghere Financiară. Respinge apelul declarat de apelanta SC Oltchim SA prin administratori judiciari consorțiul format din Rominsolv SPRL și BDO Business Restructuring SPRL, în contradictoriu cu intimatele Societatea de Asigurare — Reasigurare Astra SA prin lichidator KPMG Restructuring SPRL și Autoritatea de Supraveghere Financiară, ca fiind formulat de o persoana lipsită de calitate procesuală activă, cât privește critica soluției de numire a lichidatorului judiciar provizoriu, și ca lipsit de interes, cât privește critica soluției de respingere a cererii de calificare a cererii de intervenție ca fiind declarație de creanță. Definitivă”, se arată în decizia Curții de Apel București.

Consiliul ASF a solicitat, la finalul lunii august 2015, intrarea în faliment a societății Astra Asigurări și a decis retragerea autorizației de funcționare a companiei, societatea aflându-se în administrare specială.

Asiguraţii Astra Asigurări își vor putea primi banii de la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA).

Astra Asigurări este deținută de The Nova Group Investments România și Epsilon Estate Provider (99% din acțiuni), firme controlate de omul de afaceri Dan Adamescu.

UPDATE Reacția Fondului de Garantare

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) afirmă într-un scurt comunicat de presă că a luat act de hotărârea instanței Curţii de Apel Bucureşti, în urma căreia a rămas definitivă hotărârea de intrare în procedură de faliment a companiei Astra Asigurări, anunțând că, potrivit legii, sunt întrunite condițiile pentru ca FGA să poată demara efectuarea plăților către creditorii de asigurări ai Astra Asigurări care au dosare aprobate la plată de către Comisia Specială a Fondului.

„Mai multe amănunte despre acţiunile FGA referitoare la demararea plăţilor către creditorii de asigurări ai Societăţii de Asigurare Reasigurare Astra SA – în faliment, vor fi furnizate cu ocazia conferinţei de presă organizate de FGA miercuri, 4 Mai 2016”, se mai menționează în comunicat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.