Astra Giurgiu, „o echipă mică”, în Europa League

Astra Giurgiu a fost învinsă joi seara de AS Roma cu scorul de 4-0 (2-0), pe Stadio Olimpico, în Grupa E a Europa League la fotbal.

Italienii au controlat jocul și au înscris prin Kevin Strootman (15), Federico Fazio (45+2), Fabricio (autogol, 47) și Mohamed Salah (55).

La finalul meciului, Marius Şumudică, antrenorul campioanei României, a recunoscut superioritatea adversarilor şi a spus că Francesco Totti este cel mai bun jucător pe care l-a întâlnit în carieră.

„Nu am prea multe de spus după această partidă. A fost o diferenţă imensă între cele două echipe. Suntem o echipă mică, nu una mare. Ştiam că Roma joacă foarte bine pe teren propriu. În prima repriză am încercat să micşorăm spaţiile şi nu au avut prea multe ocazii de gol. În repriza secundă, am schimbat sistemul şi am jucat cu patru fundaşi, iar Roma a avut spaţii mai mari, ajungând să aibă multe ocazii de gol. Am avut şi noi câteva şanse, dar niciun atacant nu a ajuns faţă în faţă cu portarul.

Totti e cel mai bun jucător pe care l-am întâlnit vreodată în carieră. Aveam impresia că e pe PlayStation. Am mai jucat în Europa contra Interului cu 4 ani în urmă. Şi ei aveau jucători buni, dar niciunul ca Totti. Jos pălăria în faţa lui”, a declarat Şumudică într-o conferinţă de presă.

Giurgiuvenii au suferit a doua înfrângere din grupă, după 2-3 cu Austria Viena la București. Următorul meci al Astrei va avea loc pe 20 octombrie, în deplasare cu Viktoria Plzen.

Steaua, egal acasă

Tot joi seara, Steaua București și echipa spaniolă Villarreal au încheiat la egalitate, 1-1 (1-1), joi seara pe Arena Națională din Capitală, în Grupa L a Europa League la fotbal.

Golurile au fost înscrise de Rafael Borré (9) și ghanezul Muniru Sulley (20, pentru Steaua).

Steaua pierduse precedentele sale trei partide în cupele europene (două cu Manchester City și unul cu Osmanlispor).

Roș-albaștrii va juca următoarea partidă tot acasă pe 20 octombrie, cu FC Zurich.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Alexandru Visan 3297 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.